آموزش سیمولینک آموزش متلب دانلود فیلم های آموزشی متلب و سیمولینک صفر تا صد متلب

آیا علاقه مند به شبیه سازی درایو dcدو ربعی سه فاز هستید؟

با توجه به مباحث قبلی مبنی بر توضیح مختصری از شبیه سازی موتور القاییDTC و شبیه سازی درایو dc،brushless ،امروز ازشبیه سازی درایو dc دو ربعی سه فاز در چهار دقیقه صحبت می کنم.

درایو سه فاز

یکی دیگر از موضوعاتی که برای ما مطرح می‌شود به عنوان درایو، درایو سه فاز است که به صورت Full Converter شبیه‌سازی می‌شود.

این‌ها هم دو ربعی و چهار ربعی دارند که در حالت دو ربعی از یک کانورتر و در حالت چهار ربعی از دو کانورتر سه فاز به DC استفاده می‌کنیم که خوبی سیستم‌های سه فاز این است که ما در خروجی کانورترمان احتیاج است که از یک خازن کوچک‌تری در زمان کاهش ریتم استفاده کنیم.

یعنی زمانی که شما از برق سه فاز استفاده می‌کنید برای کانورتر خود در نهایت در قسمت خروجی که داخل کانورتر است و داخل کانورتر شبیه‌سازی شده است احتیاج است از یک خازن با ظرفیت نامی کمتری نسبت به حالت خازن تکفاز استفاده کنید و این باعث کاهش هزینة شما در راه‌اندازی موتور Dc می‌شود که در جلسات قبل هم به ساختار آن اشاره کردیم.

پس اگر نیاز باشد که ما از یک سه فاز استفاده کنیم برای ما بهتر است در کنترل و درایو این گونه موتورها.

ساختار شبیه ساختار قبلی است با این تفاوت که نوع کانورتری که در این درایوها استفاده کردند یک مقدار فرق دارد.

ساختار درایو سه فاز

شما در تصویر زیر هم این سیستم را می‌بینید که به یک شبکة 460 ولتی 60 هرتز سه فاز متصل شده است که سه فاز در اینجا برای ما وارد می‌شود.

ما اگر look under Mask اش را نگاه کنیم

می‌بینیم که تقریباً شبیه همان سیستم تک‌فاز است با این تفاوت که از Universal Brich ای که استفاده کردیم پل ما یا کانورتر ما سه فاز است و خروجی آن هم DC است که برای ما کار یکسوکنندگی را انجام می‌دهد.

سایر قسمت‌ها را من در قسمت تک‌فاز صحبت کردم و تکرار مکررات خواهد شد اگر بخواهم تک‌تک این بلوک‌ها را مجدداً برای شما توضیح دهم.

شما می‌توانید خروجی‌های مختلفی را از این سیستم هم بگیرید که می‌بینید به چه نحوی سیستم دوباره تکرار شده و دوباره ما فیلمی که برای سیستم dc مان انتخاب کردیم یک ولتاژ ثابت در حد 150 ولت را قرار دادیم، می‌بینید Smoothing Inductance آن تکی است به این خاطر که ما از سیستم یک ربعی برای شبیه‌سازی استفاده کردیم و یک پل هم در این قسمت داریم، و سایر قسمت‌ها شبیه قسمت‌های قبل هستند که ما می‌توانیم شبیه‌سازی را داشته باشیم.در جلسات بعد از شبیه سازی درایوهای چهار ربعی هم صحبت خواهم کرد.

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *