آکادمی سیم پاور آموزش سیمولینک آموزش متلب دانلود فیلم های آموزشی متلب و سیمولینک صفر تا صد متلب

آیا میخواهید از اینورتر سه فاز و محاسبه آن بیشتر بدانید؟

با توجه به مباحث گذشته و آموزش اینورتر و عملکرد اینورتر تک فاز امروز در شش دقیقه در مورد اینورتر سه فاز و محاسبه آن بحث خواهیم کرد.

اینورتر سه فاز

روش مربعی این مزیت را دارد که برای کلیدزنی بسیار ساده است. یک اینورتر سه فاز را در شکل زیر می‌بینید

یک ولتاژ dc به آن متصل شده است، تا این قسمت بسیار شبیه اینورتر تک‌فاز است.

اینورتر سه‌فاز دارای شش سوئیچ است که شماره‌گذاری آن بسیار مهم است. در شکل‌ بالا نواحی‌ای که  قرار دارند نشان داده شده است.

دلیل این نامگذاری این است که تام سوئیچ‌زنی‌ها دقیقاً می‌خواهد پشت سر هم قرار بگیرند و به همین دلیل این‌ها را به گونه‌ای طراحی کردند که دقیقاً روشن شود الی آخر.

اگر کلیدزنی موج مربعی را بررسی کنیم می‌بینید که در لحظه‌ی صفر تا ، بسته است، در بعد باز است و بلافاصله بعد از بسته می‌شود.

همین‌طور یک تأخیر دوباره پریودی دارد. ، و نیز به همین نحو هستند. یعنی دقیقاً در یک زمان هیچ گاه شما نمی‌توانید ببینید که و که در یک خط قرار دارند بسته نمی‌شوند و ولتاژ dc ما را اتصال کوتاه نمی‌کنند.

کلید زنی اینورتر سه فاز 6 گام

همچنین می‌بینید که در کل time scale پوشش داده‌اند و و به نحوی هستند که و و هم هرگز شما نمی‌بینید که و دقیقاً نت همدیگر هستند و در هیچ زمانی با همدیگر بسته نمی‌شوند.

دلیل نامگذاری این‌ها را به این شکل دیدید که ما با یک تأخیر پله‌ای، این‌گونه کار کلیدزنی را انجام دهید که کار ما را خیلی آسان می‌کند در زمان برنامه‌نویسی این سیستم square wave که در ادامه وقتی شبیه‌سازی را انجام دهید می‌بینید.

محاسبات اینورتر سه فاز

Vn  رو خط به خط را از رابطه زیر استفاده کنید. برای اثبات آن به کتب مرجع مراجعه نمایید. (لزومی ندارد)

که پی 6 همان یک ششم پریود شما است که در هر کدام از آن‌ها توانستید ببینید.

Vn لاین به فاز، یعنی به ازای line نسبت به ولتاژ زمین هم از رابطه زیر استفاده می‌شود

وn اینجا هارمونیک سوم و نهم نداریم. کلاً ضرایب سه نداریم به دلیل اینکه سه فاز متعادل است هارمونیک‌های نوع سه را نخواهیم داشت.

اگر یک اینورتر 100 ولتی با فرکانس 60 هرتز پایه داشته باشیم مطلوبست محاسبه THD جریان:

هر چه order یا مرتبه بالاتر می‌رود ولتاژ ما کاهش محسوسی دارد، و امپدانس هم می‌بینید افزایش پیدا می‌کند. جریان هم به شدت کاهش پیدا می‌کند و در نهایت توان با هر کدام از توان‌های order های بعدی یا مرتبه‌های بعدی با توان 2 خیلی کاهش چشمگیر و محسوسی را خواهد داشت که در جلسات قبل این‌ها را کامل توضیح دادیم.

پس از محاسبه

را با استفاده از روابطی که داشتیم محاسبه نماییم چیزی حدود 7‌% می‌شود که THD بسیار خوبی است برای این سیستم ساده‌ی کلیدزنی که می‌توانید از آن استفاده نمایید.

با امید به رضایت شما از این مبحث در جلسه آینده از شبیه سازی اینورتر ها در سیمولینک متلب صحبت خواهم کرد.

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *