سایر

اصلاح توزیع با ر یک سیستم قدرت

اصلاح توزیع با ر یک سیستم قدرت

فرض کنید که اپراتورهاي یک سیستم هاي قدرت پس از بررسی یک پیش آمدها با اینحقیقت مواجه شوند که وقفه در یک خط به خصوص اضافه بار جدي را در سایرقسمتهاي شبکه ایجاد می کند.در این صورت آنها باید چه بکنند.

قبل از اینکه سوال شود اپراتورها چه باید بکنند بهتراست سوال شود اپراتورها چه میتوانند بکنند؟واضح است که یک انتخاب این است که هیچ کاري نشود به آن امید که آنپیش آمدها هیچگاه اتفاق نیافتد.

اما انتخاب دیگر آن است که اپراتورها کاري کنند تا درصورت وقوع پیش آمد مشکلی ایجاد نشود.توجه کنید که اگر پیش آمد واقع شود واضافه بارهاي جدي در سیستم بوجود آید اپراتورها باید وارد عمل شوند در غیر اینصورت مواجه با خطر خسارت به دستگاهها یا حتی وقفه هاي زنجیره اي و احتمالاخاموشی کامل برق خواهند شد.

اعمالی را که اپراتورها می توانند براي بهبود وضعیت اضافه بارها اختیار نمایند بهصورت زیر است:
– جابه جایی در تولید به منظور توزیع مجدد بار بین واحدها.
– تعدیل و تنظیم تبادل با سیستم هاي همسایه.
– تنظیم ترانسفورمرهاي تغییردهنده فاز به منظور انتقال اجباري توان از طریق
مسیرهاي دیگر.
– کلیدزنی شبکه انتقال.
– بارزدایی در نقاط مشخص.
همچنین جهت بهبود سطح ولتاژ این اعمال را می توانند برگزینند:
– تنظیم تحریک ژنراتورها به منظور تغییر ولتاژ در شینهاي تولید.

– تنظیم اتصالات سر اتو ترانسفورمرها.
– کلیدزنی منابع تولید توان موهومی نظیر راکتورها و خازنها.
– کلیدزنی شبکه انتقال.

اصلاح توزیع بار با استفاده از روشهاي حساسیت:

اگر اضافه بار در شبکه انتقال اتفاق افتد این الگوریتم را می توان به منظور اصلاح آنبا استفاده از جابه جایی در تولید اجرا کرد:
1- براي هر خط L داراي اضافه بار و هر واحد i با استفاده از جهت توان انتقالی درخط L و علامت مشخص کنید که آیا تولید مربوط به شین ها را باید بالا برد یاکاهش داد.

2- با استفاده از بند یک لیست واحدهاي افزایش و کاهش را مشخص نمائید.

3- واحدهایی را که در هر دو لیست پیدا میشوند حذف کنید.

4- براي هر واحد حداکثر اصلاحی را که هر واحد می تواند در حالت خط با بدترینوضعیت اضافه بار داشته باشد محاسبه کنید.حداکثر اصلاح مساوي است با حاصلضربتغییر تولید واحد.حداکثر تغییر تولید واحد به صورت زیر محاسبه می شود،براي واحدهاي در لسیت افزایش براي واحدهاي در لسیت کاهش

5- با واحدي که حداکثر اصلاح را دارد شروع کنید آنرا آنقدر تنظیم کنید تا اضافه بارخط حذف شود یا اینکه واحد به حداکثر خود برسد.اگر اضافه بار را با اولین واحد نتوانحذف کرد به سراغ واحد بعدي بروید و این کار را ادامه دهید.

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *