ترفند های متلب 1 زمان
آموزش متلب ترفند

ترفند های متلب 1 زمان

مشاهده صفحات اینترنتی با متلب :

نرم افزار متلب دارای یک مرورگر اینترنت می باشد که با آن می توانید سایت های اینترنتی را مشاهده کنید. برای آنکه مرورگر اینترنت متلب باز شود، تنها کافی است که دستور مثال زیر را اجرا کنید :

مثال :

 

web

نتیجه :

مرورگر اینترنت متلب باز می شود و شما چنانچه به اینترنت متصل باشید، می توانید در اینترنت به گشت و گذار بپردازید و احتیاجی به نصب یک مرورگر اینترنت دیگر ندارید.

چنانچه بخواهید مرورگر اینترنت متلب باز شده و صفحه خاصی از اینترنت را نمایش بدهد، باید آدرس آن صفحه اینترنتی را پس از web بنویسید. به مثال زیر توجه کنید :

مثال :

 

web http://www.kelidestan.com

نتیجه :

نرم افزار متلب، مرورگر اینترنت خود را باز کرده و محتویات آدرس http://www.kelidestan.com را نمایش می دهد (به شرط متصل بودن به اینترنت).

 

تعیین مقدار زمان اجرای محاسبات در متلب :

برای تعیین زمان اجرای برنامه و یا بخشی از برنامه، از دستورهای tic و toc استفاده می شود. همان طور که مشخص است، نام این دو دستور از ((تیک تاک)) ساعت گرفته شده است. این دستورات، یکی از مهمترین دستورات متلب می باشند. قبل از هر چیز، اهمیت این دستورات را برای شما شرح می دهیم :

معمولا در پروژه های پیچیده، زمان اجرای برنامه، بسیار طولانی می شود. در چنین مواقعی، برنامه نویس ممکن است که کنجکاو باشد که یکی از موارد زیر را بداند :

1- کدام بخش برنامه است که بیشترین زمان را به خود اختصاص داده است. با دانستن این موضوع، برنامه نویس سعی می کند که کدهای آن بخش از برنامه را بهینه سازی کند تا در زمان صرفه جویی شود.

2- ممکن است بخواهیم بدانیم که زمان اجرای برنامه چقدر است، اما نمی خواهیم که مجبور باشیم همین طور بنشینیم و ببینیم چه زمانی برنامه پایان می یابد. مثلا شب قبل از خواب، برنامه را اجرا می کنید و صبح که بیدار شوید، می توانید در پنجره Command ، میزان زمان اجرای برنامه را ببینید.

3- در بسیاری از برنامه ها، حلقه های for هستند که زمان زیادی می گیرند. فرض کنید حلقه ای داریم که پارامتر آن از 1 تا 1000 می باشد. با قرار دادن دستور در ابتدا و انتهای حلقه (ابتدا و انتهای درون حلقه) می توانیم زمان یک بار اجرا را محاسبه کنیم و سپس آن را ضرب در 1000 کنیم، چنانچه زمان بیش از حد زیاد باشد، می توانیم همین حالا آن را متوقف کنیم (با گرفتن کلید Ctrl و فشار دادن کلید C از کیبورد)، به جای آن که پس از اجرای نیمی از برنامه، به این نتیجه برسیم.

نحوه استفاده از دستورهای tic و toc را در مثال زیر شرح داده ایم :

مثال :

 

tic
A=ones(100,100);
toc

نتیجه :

 

Elapsed time is 0.000064 seconds.

دستور (100,100)A=ones ، ماتریسی با 100 ردیف و 100 ستون می سازد که همه مقادیر آن برابر 1 می باشد. همان طور که مشاهده می کنید، ساخت این ماتریس، 0.000064 ثانیه طول کشیده است. زیاد به این عدد کوچک خیره نشوید، زیرا ممکن است روزی آرزویتان این باشد که برنامه ای که دارید، در کمتر از 1 روز اجرا شود، اکنون که این مطالب را برای شما می نویسم درگیر برنامه ای هستم که تخمین زده ام اجرای آن 8 روز طول می کشد و باید به هر نحو ممکن این مقدار را به 1 روز برسانم.

نکته :

چنانچه بخواهید زمان اجرای کل برنامه را متوجه شوید، تنها کافی است که دستور tic در اولین خط از برنامه و دستور toc در آخرین خط از برنامه قرار گیرد.

 

دانلود این مقاله:

دانلود رایگان فایلهای متلب

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *