سایر

آموزش نرم افزار پروتوس (قسمت پنجم )

 

انواع تحليل در پروتوس ( ANALYSIS TYPES):

در اين آموزش نرم افزار پروتوس (قسمت پنجم ) شما با انواع تحليل در پروتوس اشنا مي شويد در پروتوس مانند اسپايس ميتوان مدار را از نظر DC يا AC يا فرکانس و… تحليل کرد ، در اين فصل با استفاده از ابزار موجود در منوی  به GRAPHS تحليل مدار ميپردازيم . 

برای شروع مدار زير را رسم کنيد :

 

ميتوانيد توسط اسيلوسکوپ مقادير ولتاژ ورودی وروجی را مشاهده کنيد ، مقدار ولتاژ ورودی 1 ولت پيک با فرکانس 1کيلو هرتز ميباشد همچنين ولتاژ تغذيه مثبت +15 ولت و ولتاژ تغذيه منفی -15 ولت است ، با اين حساب ولتاژ خروجی برابر 2 ولت پيک . ميشود (4V p-p) از ابزار سمت چپ دو عدد پروپ ولتاژ بياوريد و انها را در ورودی و خروجی مدار قرار دهيد :

 

اکنون از منوی GRAPHS گزينه ی ANALOGUE را انتخاب کنيد :

 

 

در مکانی مناسب در صفحه شماتيک کليک کنيد و شروع به کشيدن به اندازه دلخواه کنيد ، وقتی به اندازه مناسب رسيديد دوباره کليک کنيد تا ابزار در انجا گذاشته شود :

 

 

در بالای ابزار دوبار کليک کنيد (بر روی قسمت سبز رنگ ) ، به محيط شبيه سازی انالوگ خوش امديد ، در اين پنجره از منوی graph گزينه ی Edit graph را انتخاب کنيد و تنظيمات ان را مطابق شکل زير تغيير دهيد :

 

 

همان طور که حدث زديد در اين پنجره زمان شروع و اتمام نمونه برداری مشخص ميشود از منوی Graph گزينه ی ADD Trace را انتخاب کنيد ، در پنجره باز شده و در جلو Probe p1 گزينه ی RB1 1 را انتخاب کنيد (اين نام نام پراپ ولتاژ متصل به ورودی است و ممکن است با نام شما يکی نباشد):

 

از منوی graph گزينه ی simulate graph را انتخاب کنيد مي بينيد که شکل موج ورودی به نمايش در می ايد ، در صورتی که مايل به نمايش شکل موج های ديگر در کنار اين شکل موج هستيد ، از منوی Graph گزينه ی ADD Trace را انتخاب کنيد و شکل موج ديگری را نيز اضافه کنيد ، توجه داشته باشيد که پس از اعمال هر شکل موج بايد بر روی ok کليک کنيد و گزينه ی simulate graph را بزنيد تا شکل موج به نمايش در ايد . در صورتی که اين پنجره را ببنيد ، شکل موج ها در داخل پنجره اصلی به نمايش در مي ايد:

 

 

تحليل بعدی که در اين منو وجود دارد تحليل مدارات ديجتال است ، با استفاده از اين ابزار ميتوان وضعيت منطقی پايه های گيت ها و… را تحليل وبررسی کرد ؛ به مسير زير برويد و مدار موجود را باز کنيد :

 

 Labcenter Electronics\Proteus 7 Professional\SAMPLES\VSM for AVR\AVR and SED1520

بر روی پايه های d0 تا d7 پراپ ولتاژ بگذاريد :

از منوی GRAPHS گزينه ی DIGITAL را انتخاب کنيد و ان را در صفحه شماتيک رسم کنيد : سپس بر روی قسمت سبز رنگ کليک کنيد تا وارد پنجره DIGITAL شويد:

 

مانند تحليل انالوگ ابتدا به سراغ گزينه ی edit graph برويد و زمان شروع را 0 و زمان پايان را .5 ثانيه انتخاب کنيد .

 

به منوی add trace برويد و پراپ های ولتاژ را تک تک انتخاب کنيد (ابتدا اولين پراپ را انتخاب کنيد ، بعد از ok کردن پنجره دو باره همين گزينه را انتخاب کرده و دومين پراپ را انتخاب کنيد و…) بعد از انجام مراحل بالا روی play کليک کنيد تا شبيه سازی اغاز شود ، نتيجه را در زير مشاهده مي کنيد:

 

در اين منو چنديدن تحليل ديگر وجود دارد که مراحل کار انها دقيقا شبيه به مراحل بالا مي باشد ، کار با انها به عهده خودتان گذاشته مي شود ، در موقع تحليل مطالب زير را اعايت کنيد: • بهتر از زمان پايان برابر با زمان تناوب موج گرفته شود. • مقدار ماکزيمم فرکانس نيز برابر با بيشترين فرکانس ورودی گرفته شود. • در تحليل ac به منبع ac نياز است . • در هنگام تحليل بهتر است فقط يک پنجره از پروتوس باز باشد. • وجود گراند در مدار الزامی است.

 

 

 

 

 

 

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *