دستور patch در متلب (MATLAB)، برای ساخت یک شیء گرافیکی (Graphic Object) به صورت قطعه (Patch) به کار می رود.
شکل کلی استفاده از دستور patch ، به صورت زیر می باشد :
قطعه (Patch)، بر اساس اتصال تعدادی نقطه به یکدیگر و رنگ آمیزی سطح درون آنها ساخته می شود، بنابراین ما باید مختصات نقاط سازنده قطعه (Patch) و همچنین رنگ (Color) آن را تعیین نماییم.
برای این منظور، مختصات نقاط را در دو بردار با نام های x و y تعریف می کنیم (البته نام های دیگری نیز می توانید برای این دو بردار انتخاب نمایید). بنابراین مختصات محور افقی (X) و محور عمودی (Y) نقاط در دو بردار x و y ذخیره می شوند. یعنی مختصات محور افقی (X) نقطه اول، در اولین عنصر بردار x و مختصات محور عمودی (Y) نقطه اول، در اولین عنصر بردار y ذخیره می گردد، همچنین مختصات محور افقی (X) نقطه دوم، در دومین عنصر بردار x و مختصات محور عمودی (Y) نقطه دوم، در دومین عنصر بردار y ذخیره می گردد و الی آخر.
به عنوان مثال، برای تعریف مختصات 3 نقطه، کد زیر را می نویسیم :
y = [0 2 0];
همچنین باید رنگ (Color) مورد نظرمان را هم بر اساس کد رنگ (کد RGB) تعیین نماییم. یعنی به شکل کلی زیر :
که در آن، r برابر مقدار مربوط به رنگ قرمز (red) و g برابر مقدار مربوط به رنگ سبز (green) و b برابر مقدار مربوط به رنگ آبی (blue) می باشد (رنگ نهایی بر اساس یک ترکیب از مقدارهای دلخواه از این 3 رنگ اصلی به دست می آید).
به عنوان مثال، رنگ آبی (blue) را با کد زیر مشخص می کنیم :
بنابراین پس از تعیین مختصات نقاط و همچنین رنگ (Color) مورد نظرمان برای قطعه ای (Patch) که می خواهیم رسم شود، می توانیم دستور patch را بر اساس همان شکل کلی که ذکر کردیم، به کار ببریم :
به مثال زیر توجه کنید :
close all
clc
x = [0 1 2];
y = [0 2 0];
color = [0 0 1];
patch(x, y, color)
xlabel(‘X axis’)
ylabel(‘Y axis’)
3 خط اول کدها، برای عدم تداخل برنامه فعلی با برنامه های قبلی اجرا شده در متلب (MATLAB) می باشد.
دستورهای xlabel و ylabel در متلب (MATLAB)، برای تعیین عنوان برای محورهای عمودی (محور Y) و افقی (محور X) شکل، به کار می روند (
کلید شماره 92
).
نتیجه :