دانلود فیلم های آموزشی متلب و سیمولینک

قسمت اول آموزش متلب

سلام دوست من ممنون که در دوره 6 جلسه ای آموزش متلب و سیمولینک شرکت کردی

امروز اولین قسمت رو براتون قرار دادم که امیدوارم مورد توجهتون قرار بگیره

 

 

 

به محض اینکه شما بر روی آیکون متلب کلیک نمایید این پنجره برای شما باز می شود که شما در شکل مشاهده می نمایید.

فرض براین است که شما برنامه متلب را قبلا نصب کرده اید. چنانچه در نصب برنامه متلب و یا در کرک کردن آن مشکلی دارید می توانید با سایت ما در ارتباط باشید تا قمست نصب را به شما آموزش بدهیم ولی چنانچه نصب کرده و یا با نصب مشکلی ندارید و یا نرم افزار به گونه ای است که مشکلی از این جهت ندارید می توانید ادامه کار را با ما همراه باشید.

این نرم افزار ورژن 2015a است. زمانی که نرم افزار برای شما باز شود سه زبانه در این قسمت می بینید. زبانه home، plots و  apps که فعلا با زبانه home کار می کنیم و با دو زبانه دیگر کار نداریم.

1

تعدادی پنجره باز می باشد که شما مشاهده می کنید. اولین پنجره command window است که پنجره اصلی به شمار می رود به دلیل اینکه اکثر نتایج و ورودی ها را در این قسمت وارد می کنیم تا بتوانیم شبیه سازی را ادامه بدهیم. در قسمت current folder فولدری که برای شما نتایج ذخیره می شود مشاهده می کنید که با استفاده از آن می توانید قسمتی که می خواهید شبیه سازی برای شما انجام بشود را در این قسمت کپی و پیست کنید و یا با زدن این دکمه یکی از فولدرهای خودتان را انتخاب کنید و ادامه روند شبیه سازی را در آن فولدر پیگیری کنید.

قسمت بعد قسمت work space  است که از پنجره های مهم است که در ادامه خواهیم دید که چه اتفاقی برای این فضای کار یا work space می افتد. نحوه شروع کار با متلب به این گونه است که باید با استفاده از نرم افزار یک سری متغیر و یا ماتریس را تعریف کنیم و نرم افزار یک سری عملیات را برای ما انجام بدهد. به طور کلی پایه متلب بر پایه ماتریس ها هستند که این کار را برای رشته های مهندسی و همچنین ریاضیات و اقتصاد خیلی خیلی آسان می کند و می تواند به راحتی برای شما فضایی را ایجاد کند که محاسبات را بتوانید به خوبی انجام بدهید. اگر اینجا a  را به عنوان عدد ثابت معرفی کنم و مثلا برابر با 3 قرار بدهم مشاهده می کنید که a در این قسمت برابر 3 تعریف می شود و در قسمت work space هم مقدار آن برابر 3 قرار داده شده است.

میخواهم کلاس خصوصی یا رفع اشکال با مهندس عربعامری داشته باشم

زمانی که شما نیاز باشد یک ماتریس را تعریف کنید می توانید b را برابر چند عدد قرار بدهید یعنی 1،2 و همین طور اگر بخواهید به سطر دوم بروید می توانید با با علامت ; به سطر دوم را به وجود آورید که 3 و 5 ارایه آن است. اگر این را ببندم یک ماتریس 2×2 دارم که شما آن را مشاهده می کنید. که 1 و 2 درایه های اول و دوم سطر اول را تشکیل می دهند و 3 و 6 درایه سوم و چهار هستند که در سطر دوم وجود دارند. اگر بخواهم یک سری اعمال را انجام بدهم مثلا می توانم a را در b ضرب کنم. شما مشاهده می کنید که عدد صحیح ما در تک تک درایه های ضرب می شود و جواب را در ans  قرار می دهد.

2

تمامی متغیر های شما در این قسمت ذخیره می شود. یعنی a برابر 3، ans به عنوان answer که یک متغیر است که دائما در حال تغییر است در این قسمت و b هم در این قسمت قرار دارد. اگر شما می خواهید answer  را از دست ندهید مجبور هستید که answer را برابر یک متغیر دیگر قرار دهید. مثلا answer  را برابر c قرار می دهیم و c را برابر answer  قرار می دهید. چون answer  شناخته شده نیست پیام خطای undefined function or variable ‘c’ را نمایش می دهد. بنابراین باید c را اول بگذاریم و بعد از آن مشاهده کردید که c برابر با answer قرار گرفته و دقیقا عددی برابر با عدد answer  شده است .

اکنون می توانید c و b را در هم ضرب کنید یا اعمالی از این کار انجام دهید. این جلسه مقداری در مورد ماتریس ها صحبت می کنم و از جلسات بعد وارد مباحث بعدی می شویم. زمانی که شما نیاز دارید که شما فقط سطر اول ماتریس را داشته باشید یا درایه اول را داشته باشید می توانید مثلا C(1) را بخواهید. مشاهده می کنید که C(1) شما یعنی سطر اول شما برابر 3 است. اگر بخواهم یک سطر را داشته باشم و یا یک ستون را ، کافی است که در برنامه ستون اول و کل سطر ها را بیان کنم. وقتی شما علامت : را می گذارید یعنی کل سطرها را به من بده که مشاهده می کنید که ستون اول را برای شما نمایش می دهد.

اگر نیاز باشد که ستون دوم را نیاز داشته باشید می توانید آن را برابر 2 بگذاریم و خود آن را برابر d قرار بدهیم. مشاهده می کنید که d در اینجا ذخیره می شود و 6 و 18 به صورت ستونی و خودش از این بعد یک variable یا متغیر است. زمانی خیلی صفحه شما شلوغ می شود و قسمت command window خیلی شلوغ شده است می توانید با استفاده از c1c صفحه command window را پاک نمایید. مشاهده می کنید که متغیرهای شما سالم باقی می ماند.

در ادامه نیاز است که یک سطر را نگه داشته و ستون ها  را خالی کنید. برای همین مثلا شما سطر اول را می خواهید و بعد از علامت : را می گذارید و یکی از سطرها را نگه می دارد یعنی 3 و 6 را از سطر اول در این قسمت برای شما نمایش می دهد. اگر بخواهم دو ماتریس را در هم ضرب کنم، مثلا می خواهم ماتریس b را در c ضرب کنم که مشاهده می کنید که جواب برابر با یک variable یا یک متغیر دیگر با نام e می شود که شما در این قسمت مشاهده می کنید.

میخواهم کلاس خصوصی یا رفع اشکال با مهندس عربعامری داشته باشم

اگر بخواهم معکوس ماتریس را محاسبه کنم احتیاج نیست که روابط پیچیده را در متلب دنبال کنم. یکی از دلایلی که متلب را برای برنامه نویسی انتخاب می کنند این است که به راحتی می تواند با ماتریس ها کار کند. یعنی شما با نوشتن سه حرف inv می توانید معکوس هرکدام از این ماتریس ها را محاسبه کنید. مشاهده می کنید که مثلا می توانیم معکوس b را محاسبه کنیم. مشاهده می کنید به دلیل اینکه این ماتریس دترمینان آن برابر صفر است، همان طور که با دستور متلب هم می توان دترمینان را مشاهده کرد، به همین جهت inverse یا معکوس ندارد و هر کدام از درایه ها را برابر با بینهایت یا inf تعریف کرده است.

3

اکنون اگر دترمینان e را به عنوان یک ماتریس دیگر محاسبه نماییم، دترمینان e هم برابر صفر است. بنابراین باید ماتریس دیگری به نام q تعریف کنیم که دترمینان آن برابر صفرنباشد. که درایه های آن صفر و 2 ، 6- و 9 را انتخاب می کنیم. اگر دترمیان آن را محاسبه کنیم قطعا برابر صفر نیست و برابر 12 خواهد بود و به راحتی با دستور inv(q) شما می توانید معکوس q را سریعا محاسبه کنید که مشاهده می کنید که در این قسمت معکوس را برای شما با زدن یک عبارت سه حرفی invمعکوس را برای شما مشاهده می کند.

میخواهم کلاس خصوصی یا رفع اشکال با مهندس عربعامری داشته باشم

 

اگر ترانهاده q را بخواهم محاسبه کنم. به راحتی q را نوشته و بعد از آن علامت‘ را بعد از آن قرار می دهم و بعد از آن مشاهده می کنید که ترانهاده ماتریس q را محاسبه می کند که کار را در اکثر قسمت ها آسان می کند.

در این قسمت چه مطالبی یاد گرفتیم؟

با محیط ابتدایی متلب آشنا شدیدم. با current foldrer آشنا شدیم. با current window  و work space آشنا شدیم و همچنین سه زبانه اصلی متلب ورژن 2015 و ورژن های پایین تر را شناختیم. در ادامه به قسمت های دیگر متلب خواهم پرداخت . بنابراین تا هفته بعد شما این قسمت ها را که یاد گرفته اید را حتما خودتان تمرین نمایید تا هفته بعد با  قسمت بعدی در خدمت شما باشیم.

خب دوستان قسمت اول به پایان رسید. هر هفته منتظر ایمیل های ما باشید تا 5 هفته دیگر 6 قسمت کامل خواهد شد و هر هفته برای شما یک ایمیل ارسال خواهد شد. امیدوارم با استفاده از این ویدوئوهای آموزشی اموزش متلب را به صورت کامل بتوانید یاد بگیرد. با ما در تماس باشید با شماره تلفن ها و ایمیل simpower که می توانید سوالات و نظرات خود را مطرح نمایید.

مقاله متلب,مطلب,متلب,مقاله برق,مقاله قدرت,مقاله مطلب,مقاله سیمولینک,دانلود متلب,دانلود مقاله متلب,مقاله matlab ,آموزش متلب,مطلب,متلب,آموزش برق,آموزش قدرت,آموزش مطلب,آموزش سیمولینک,دانلود متلب,دانلود آموزش متلب,آموزش matlab ,پروژه متلب,مطلب,متلب,پروژه برق,پروژه قدرت,پروژه مطلب,پروژه سیمولینک,دانلود متلب,دانلود پروژه متلب,پروژه matlab ,

میخواهم کلاس خصوصی یا رفع اشکال با مهندس عربعامری داشته باشم

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *