آکادمی سیم پاور

استفاده از سيستم راهنماي ويژوال استوديو

استفاده از سيستم راه نماي ويژوال استوديو

سيستم راهنمايي كه در ويژوال #2005 C به كار رفته است، نسخه ي ارتقا يافته ي نسخه هاي قبلي اين برنامه است . به تدريج كه

شروع به يادگيري ويژوال #2005 C كنيد، با اين سيستم راهنما بيشتر آشنا خواهيد شد . اما خوب است در اينجا به طور مختصر ايـن

سيستم را بررسي كنيم تا بتوانيد سريعتر اطلاعات مورد نياز خود را در آن پيدا كنيد . گز ینه هاي منو ي Help در شكل -19  نمايش داده شده اند .

 

همانطور كه مي بينيد، اين منو نسبت به منوي Help ديگر برنامه هاي ويندوزي گزينه هاي بيشتري دارد دليل  اين موضـوع هـم حجم زياد مستنداتي است كه در اين برنامه وجود دارد . افراد كمي هستند كه بيشتر موارد مورد نياز خود را در NET. از حفظ باشند . اما خوشبختانه نيازي به حفظ بودن آنها نيست، چون مي توانيد به راحتي و به سرعت به سيستم راهنمـاي ويـژوال اسـتوديو مراجعـه كنيد .

يكي از امكانات جالب راهنماي ويژوال استوديو، سيستم راهنماي ديناميك آن است. وقتي شما گزينه Dynamic Help را از منوي Help انتخاب مي كنيد، پنجره مربوط به راهنماي ديناميك باز مي شود و ليستي از موضوعات مرتبط با كاري كـه در حـال انجام آن هستيد را به شما نمايش مي ده . د پنجره راهنماي ديناميك از طريـق انتخـاب Help Dynamic Help در نوار منو قابل دسترسي است. با انتخاب آن پنجره Dynamic Help در كنار پنجـره ي Properties در محـيط ويژوال استوديو نمايش داده خواهد شد .

ویژوال استودیوشكل 19

 

مثلاً، فرض مي كنيم كه شما در حال كار با يك كنتـرل TextBox هـستيد (بـراي مثـال TextBoxاي كـه در برنامـه ي Hello User قرار داديم) و مي خواهيد مقداري اطلاعات راجع به آن كسب كنيد. كافي است كه در فرم و يا در قسمت كـد، TextBox را انتخاب كنيد تا تمام موضوعات مرتبط با آن را در پنجره راهنماي ديناميك مشاهده كنيد. (شكل -20  )گزينه هاي ديگر موجود در منوي Content ،Serach) Help و Index) همانند ديگر برنامه هاي وينـدوزي عمـل ميكنند. گزينه How Do I در اين منو، ليستي از موارد موجود در راهنماي ويژوال اسـتوديو كـه در آن كارهـاي عمـومي دسـته بندي شده اند را نمايش مي دهد .

 

sim-power.ir (020) شكل 20

 

 

خلاصه :

خوشبختانه تا كنون متوجه شده ايد كه برنامه نويسي با ويژوال #2005 C سخت نيست. مقداري محيط ويژوال اسـتوديو را بررسـي كرده ايد و ديده ايد كه اين محيط چگونه به شما كمك مي كند تا به سرعت يك برنامه را طراحي كنيد . ديديد كـه جعبـه ابـزار مـي تواند به شما در طراحي راحت و سريع رابطهاي كاربري كمك بسياري كند. به كمك پنجره Properties مي توانيد خاصيت هاي كنترل هـاي فـرم خـود را بـه راحتـي تغييـر داده و بـه صـورت دلخـواه تنظـيم كنيـد . بـه كمـك پنجـره Solution

Explorer توانستيد نماي درختي تمام فايلهاي تشكيل دهنده ي پروژه را مشاهده كنيـد . حتـي در ايـن بخـش مقـداري كـد نوشتيد .

در فصلهاي بعدي با جزييات بيشتري درگير مي شويد و بيشتر به كد نويسي عادت مي كنيـد . قبـل از اينكـه زيـاد وارد ويـژوال #C بشويم، در فصل بعد چارچوب NET. را معرفي خواهيم كرد .

در پايان  بايد با موارد زير آشنا شده باشيد :

 

محيط توسعه مجتمع ويژوال استوديو يا IDE

اضافه كردن كنترل به فرم در حالت طراحي

تنظيم خاصيتهاي كنترل هاي روي فرم

اضافه كردن كد به كنترل ها در پنجره ي كد

 

تمرین

برنامه اي بنويسيد كه شامل يك كنترل TextBox و يك Button باشد . با فشار داده شدن دكمه توسط كاربر، متني كه در

TextBox نوشته شده است در يك كادر پيغام نمايش داده شود .

نكته: پاسخ اين تمرين و ديگر تمر ها ني ، در انتهاي كتاب در ضميمه 5ي آورده شده است

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *