با توجه به آموزشهای قبلی درباره توضیح مختصر المنت surgearrester و مرحله اول شبیه سازی surgearrester امروز ادامه شبیه سازی المنت surgearrester با مثالی از متلب رو در شش دقیقه توضیح میدم.
بررسی خطا
این خطا میتواند در اثر برش این فاز و افتادن آن بر روی زمین اتفاق بیفتد که میبینید که این اتفاق برای ما میافتد و زمین ما در این قسمت به وجود میآید و یک خطا در زمان 0.03 ثانیه برای ما به وجود میآید که switching times را بر روی30*10 به توان -3 قرار دادیم که همان 30 میلیثانیه یا 0.03 ثانیه ما است. و در 100 میلیثانیه رفع میشود.
یعنی کل زمان خطای ما 70 میلیثانیه است که میتوانیم این زمانها را تغییر دهیم ولی معمولاً این خطاها در همین حدود اتفاق میافتد و اگر بیشتر از آن باشد کلاً باید سیستم قطع شود.
ولی کار برقگیر را ما میخواهیم در 70 میلیثانیه با هم بررسی کنیم. میبینید که برقگیر ما تقریباً به صورت سری با سیستم متصل شده است. یک اندازهگیر جریان است که شما میتوانید آن را از قسمت measurement و current بیاورید.
یک ولتاژ اندازهگیر است که در دو سر این برقگیر و خازن ما نصب شده که آن را هم میتوانید از همان قسمت measurement بارگذاری کنید.
سپس هر دوی اینها را به یک scope ای که گفتم که همیشه تیک limit data points to last را برمیدارید، که در اینجا میبینید تیک را برنداشته است اما افزایش داده است. یعنی به جای 5000، 500000 قرار داده است.
ما limitation ها را برمیداریم تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
و در نهایت یک XY Graph هم مشخصهی ولتاژ برحسب جریان یک برقگیر را در این سیستم رسم کنیم که شما میتوانید این مشخصه را داشته باشید یعنی جریان را به عنوان X و ولتاژ را به عنوان Y معرفی کرده است که میتواند X برحسب Y را هم میتواند در اینجا ترسیم داشته باشد.
استفاده از power gui و Breaker
اگر من یک power gui را هم در سیستم قرار دهم کار تمام است که power gui را هم گفتم از قسمتی که در شکل زیر نشان داده شده است میتوانید بیاورید (اینها را برای دوستانی میگویم که شاید در جلسات قبلی ما نبودند)
و Breaker را هم از قسمت elements و Breaker تکفاز که اولین المان قسمت elements ما است میتوانید بیاورید و در این قسمت قرار دهید که تنظیماتش را هم خدمتتان توضیح دادم.
بعد از اینکه شبیهسازی را Run کنید، میبینید که اولین چیزی که نشان میدهد XY Graf شما است که نشان میدهد به چه شکل است.
محاسبه
اگر X را جریان فرض کنید میبینید که جریان در محدودهای که تعریف شده برای این برقگیر صفر است یعنی زمانی که ولتاژ ما از صفر تا 2*10 به توان 5 تغییر میکند میزان جریان کشیده شده از برقگیر ما دقیقاً برابر صفر است.
اما زمانی که ما over voltage را داریم زمانی که اضافه ولتاژ ما تقریباً از یعنی 150 کیلوولت افزایش پیدا میکند میبینید که جریان شدیدی از سیستم ما کشیده میشود که نشان از اتصال کوتاه شدن این ناحیه است همچنین برای ولتاژهای منفی هم این اتفاق میافتد که ولتاژهای منفی در سیکلهای منفی، چون سیستم ما یک سیستم AC است در سیکلهای منفی ما اتفاق میافتد. اگر جریان را برحسب زمان ببینیم. میبینید که در بازهای که خطا اتفاق میافتد فقط جریانی از سیستم برقگیر ما عبور میکند که جریان بسیار بسیار شدیدی است. یعنی در حد چند کیلوآمپر جریان کشیده میشود.
و ولتاژ را هم میتوانید در این ناحیه دقت کنید که میبینید ولتاژی که بر روی این برقگیر ما میافتد خیلی خیلی بیشتر است زمانی که خطا اتفاق میافتد نسبت به زمانهای دیگر که این نشانگر درست بودن سیستم است.
نتیجه گیری
البته شما میتوانید ولتاژ دو ناحیه را هم نگاه کنید که اگر ولتاژها را نگاه کنید قطعاً خواهید دید که ولتاژ در زمانی که این خطای ما متصل میشود صفر خواهد شد
و جریان کشیده شده هم به همین نحو که شما میتوانید اینها را به عنوان تمرین نگاه کنید و تغییراتی را در ساختار ایجاد کنید. برای مثال در اینجا تعداد columns ها را 30 در نظر گرفته است که شما میتوانید 15 تا کنید و تغییرات بدهید تا بتوانید به یک شبیهسازی دقیق این سیستم برسید.
امیدوارم این جلسه هم مورد توجه و عنایت شما قرار گرفته باشد.در برنامه بعدی بیشتر بر روی شبیه سازی موتور پله ای در محیط متلب صحبت می کنم.