آموزش سیمولینک آموزش متلب دانلود فیلم های آموزشی متلب و سیمولینک صفر تا صد متلب محیط متلب

چگونه برنامه نویسی اینورتر بردار فضایی را با کلید زنی SVPWM تحلیل کنیم؟

 

همانطور که قول دادم در این جلسه در ادامه آموزشهای  شبیه سازی اینورتر سه فاز و شبیه سازی three phase dynamic load ،چگونگی تحلیل برنامه نویسی اینورتر بردار فضایی با کلید زنیSV PWM را درهفت دقیقه توضیح میدم.

این کار را شما می‌توانید انجام دهید. من این را یک بار شبیه‌سازی خواهم کرد.

تحلیل برنامه نویسی

من برنامه‌نویسی را برای شما توضیح دهم که چه برنامه‌ای نوشتیم که زمانی که وارد کار می‌شویم خیلی معطل نشویم. یک ولتاژ dc مطرح کردیم 700 ولت که موردنیاز ما بود.

فرکانس را برابر 50 هرتز گذاشته‌ایم و فرکانس سوئیچینگ را 10e3. ارقام به ترتیب زیر:

یک ولتاژ مرجع برای pwm در نظر گرفته شده است.

می‌خواهیم ببینیم که زاویه که در اینجا قرار می‌گیرد.

و باعث می‌شود که ما بفهمیم در کدام یک از این sector قرار داریم را محاسبه کنیم.

که باقی مانده و بر یکدیگر تقسیم می‌کنیم و منطقه موردنظر را در قسمت سکتور براساس فرمول زیر

برای این است که هیچ موقع صفر نشود. و اپسیلن ما است که یک عدد خیلی خیلی کوچکی را با این ضرب می‌کنیم، زمانی که fix را انجام می‌دهیم و رندش می‌کنیم. به سمت یک عدد کاملاً طبیعی قرار بگیرد و صفر نشود.

به همین دلیل sector ما انتخاب می‌شود، در یکی از قسمت‌ها قرار می‌گیرد. یا مساوی 1 می‌شود که در ادامه توضیح خواهم داد که هر کدام از آن‌ها چه قسمتی را انجام می‌دهد.

Y , x را طبق فرمول زیر اضافه می‌کنیم:

زمانی که شما خروجی‌تان را محاسبه می‌کنید می‌گویید اگر sector یک قرار داشتیم چه اتفاقاتی بیفتد در  sector دوم محاسبات من را تغییر بده و و با استفاده از خروجی‌های 1، 2 و 3 می‌توانید این را وصل کنید به ورودی گیت IGBT هایتان. و Not اش را وصل می‌کنید به IGBT های دیگر.

در اینجا برنامه‌نویسی‌اش را می‌بینید. در هر 6 سکتور ما به صورت جداگانه این برنامه‌نویسی را انجام داده‌ایم.

شبیه سازی

این را من قبلاً به دلیل کمبود وقت انجام داده‌ام، انجام دادن این برای شما کاری ندارد، چون قبلاً تمام این بلوک‌ها انجام شده است.

تا یک قسمتی شبیه شبیه‌سازی قبل است.

این قسمت را یک بار سه فاز وصل می‌کنید و این بار سه فازتان را متصل می‌کنید و ولتاژش را می‌سنجید. در جلسات قبل نوع اتصالات را توضیح داده‌ام.

در اینجا اتصالات کمی شلوغ‌تر شده است شما می‌توانید با goto ها اتصالات را خلوت‌تر کنید. برنامه‌نویسی این قسمت را توضیح داده‌ام. چنانچه نامفهوم است شما می‌توانید در یکی از مباحث بسیار پیچیده قدرت است باید عمیقاً از قبل مطالعه داشته باشید چون با یک جلسه ده دقیقه‌ای نشود کامل همه‌ی زوایای این سیستم را توضیح داد که از کجا آمده‌اند.

هر کدام از این خروجی‌ها را وصل می‌کنید و not اش را وصل می‌کنید به خروجی IGBT مقابلش. بعد از اینکه شما برنامه را Run کنید می‌بینید که یک اینورتر ساخته می‌شود و و در قسمت بالا می‌بینید که rms اش را برنامه‌ریزی کردیم و rms اش دقیقاً آن چیزی است که ما نیاز داریم یعنی 500 ولت rms تولید کرده است.

اگر اینجا فیلترگذاری کنیم می‌بینیم که به صورت مربعی اینورتر را ساختیم.

امیدوارم این جلسه هم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. شما تک‌تک این‌ها را بچینید و با استفاده از شبیه‌سازی که در قسمت پاورپوئینت به شما یاد داده‌ام می‌توانید نوع کلیدزنی آن‌ها را نیز ببینید.

امیدوارم این قسمت هم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.در ادامه ازنقش مدلاسیون بردار فضایی در کلید زنی + طراحی اینورتر با این روش صحبت می کنم.

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *