همانطور که قول دادم بعد از اتمام آموزش شبیه سازی مدلهای پراکنده و پای مدلسازی بار الکتریکی وتفاوت آن با branch این جلسه توضیح مختصری از المنت surge arrester وپارامترهای آن در هفت دقیقه رو براتون ارائه میدم.
surge Arrester
و از آنجا برویم به قسمت کتابخانه simpower system مان، میتوانیم از surge Arrester استفاده کنیم.
این را به عنوان یک برقگیر میتوان در نظر گرفت اگر به قیمت help آن مراجعه کنیم دربارهی مشخصهی یک برقگیر برای ما توضیح داده که به چه شکلی است و چه پارامترهایی را دارد در توضیحات این المان توضیح میدهد که المان غیرخطی است که شما را در برابر اورولتاژ محافظت میکند،
اورولتاژ چیست؟
اورولتاژ یا زیادی اضافه ولتاژ چیزی است که دقیقاً بر اثر برخورد یک صاعقه یا به وجود آمدن هر ولتاژ جدیدی به هر دلیلی میآید و برای ما به وجود میآید که این اضافه ولتاژ ممکن است در اثر برخورد دو فاز با همدیگر باشد. یا بر اثر برخورد یک پرنده یا هر شیء خارجی روی خطهای ما به وجود بیاید که با داشتن این المان در سیستممان میتوانیم از وجود آن عامل مخل بر روی سیستممان جلوگیری کنیم و سیستممان را در برابر آن محافظت کنیم.
نحوهی ولتاژ V برحسب I یا ولتاژ برحسب جریان مان به این شکلی است که میبینید که در سه سیگمنت است یعنی در زمانی که در ابتدا جریان کمی دارد کشیده میشود ولتاژ ما حداکثر است وقتی ولتاژ حداکثر است به این معنی است که وقتی شما ولتاژ زیادی روی سیستمتان دارید، یک جریان بسیار کمی کشیده میشود و مقاومت شما به این نحو است، مقاومت اندکی شیبش کمتر میشود و در نهایت تقریباً صفر میشود یعنی جایی که عمل میکند برقگیر ما در سیگمنت دوم یا در ناحیهی دوم ما است که در این قسمت هم شما دارید میبینید که به صورت لگاریتمی آمده و این قضیه را به ما نشان داده است.
مرور پارامترهای برق گیر
در ادامه با دابلکلیک کردن بر روی این برقگیر ببینیم که چه پارامترهایی را برای ما دارد، من اگر روی المان دابلکلیک کنم، پارامترهای مختلفی را برای این برقگیر من متلب پیشبینی کرده که میتوانیم آنها را با یکدیگر یک بار مرور کنیم و ببینیم که دقیقاً چه است.
اولین و مهمترین پارامترمان protection voltage است یا ولتاژ رفرنس که بر روی 500 کیلو (500 × 103) یا 500 کیلوولت آمدند این را قرارش دادند که از این ولتاژ به بعد شروع میکند برای ما به محافظت کردن. شما میتوانیم این را بسته به اینکه سیستمتان میتواند یک سیستم توزیع باشد یا یک سیستم انتقال، و با توجه به آن توپولوژی و ساختاری که این مدار شما دارد بیاید آن را تغییر دهید، با توجه به استانداردهایی که موجود است. یا با توجه به نقشهای که از سیستمتان دارید. یعنی این برای شما به راحتی قابل تغییر است و میتوانید آن را عوض کنید.
Number of columns
Number of columns تعداد دیسکهای متالوکسی هست که در برقگیر استفاده میشود که حداقل باید یک عدد باشد. از یک به بالا است.
جریانی که به ازای هر 1 بلوک کشیده میشود از این سیستم ما را مشخص میکند که به صورت default روی 500 آمپر به ازای هر بلوک ما است. یعنی تا 1000 آمپر میتواند برقگیر ما به صورت پیشفرض از خودش جریان را عبور دهد و آن سیگمنت یا سه قسمتی که به شما نشان دادم k1 alph1، k2 alpha2، و k3 alpha3 را در سه ماتریس میتوانید مشخص کنید.
که در قسمت help به شما نشان دادم که هر کدام از اینها چه معنیای دارد، و alpha و k چه مقداری است. که جریان رفرنس و ولتاژ رفرنس را شما اینجا مشخص میکنید. این مشخصه برای هر کدام از این قسمتها به دست میآید که سه مشخصهی خطی است که مجموعاً مشخصهی ما را غیرخطی میکند.
این سه قسمت را شما میتوانید با استفاده از data sheet ای که دارید یا اطلاعاتی که اگر از سیستم واقعیتان دارید میتوانید به نزدیکترین حالت این سیستم، سیستم را fit کنید و یک برقگیری را بسازید که دقیقاً شبیه آن چیزی باشد که شما میخواهید.
متلب سه قسمت را در نظر گرفته، اگر ما به تعداد بیشتری نیاز داشته باشیم، نیاز است که خودمان برنامه نویسی کنیم چون برای ما از این سه قسمت بیشتر میسر نیست که بیایم اندازهگیری را داشته باشیم.
این قسمت توضیحاتش تمام شد. ما بیایم یک سیستم را برای خودمان اینجا شبیهسازی کنیم تا ببینیم که برقگیر به چه صورتی عمل میکند.
با امید به رضایت شما از این آموزش در جلسه بعدی از استفاده نرم افزار متلب در شبیه سازی هارمونیک صحبت می کنیم.