آموزش متلب

توابع در متلب

توابع در متلب

تابع ها یک m-file هستند که می توان زبان برنامه نویسی متلب را گسترش داد. توابع می تواند با پذیرش یک آرگومان ورودی، یک آرگومان خروجی تولید کند. بسیاری از دستورات خود متلب به عنوان m فایل اجرا می شود. فرمان type mean را وارد کنید، خواهید دید که چگونه متلب mean را برآورد می کند. توابع متغییر ها را در محل خودشان استفاده می کند و در فضای کاری (workspace) ضاهر نمی شوند. به عنوان مثال:

 

 

function x = quadratic(a,b,c)

% QUADRATIC Find roots of a quadratic equation.

% X = QUADRATIC(A,B,C) returns the two roots of the

% quadratic equation

% y = A*x^2 + B*x + C.

% The roots are contained in X = [X1 X2].

% A. Knight, July 1997

delta = 4*a*c;

denom = 2*a;

rootdisc = sqrt(b.^2 – delta); % Root of the discriminant

x1 = (-b + rootdisc)./denom;

x2 = (-b – rootdisc)./denom;

x = [x1 x2];

توابع در m فایل ها باید با کلمه function شروع شود، سپس با یک متغیر(متغییر های) خروجی، و بعد از آن یک علامت مساوی و پس از آن نام تابع و در انتها متغییر (متغییر های) ورودی می باشد. توابع باید ورودی و خروجی داشته باشد. اگر توابع بیش از یک ورودی یا خروجی داشته باند باید آنها را با علامت کاما (,) از هم جدا کرد. اگر یک یا بیش از یک ورودی داشته باشیما باید آنها را در داخل پرانتز قرار بدهیم. در خروجی ها اگر تعداد آنها دو یا بیشتر باشد باید آن را داخل براکت [] باید نوشت و خروجی ها را با علامت کاما از هم جدا می کنیم. در زیر برای نکات فوق چند تابع معتبر نشان داده شده:

function [xx,yy,zz] = sphere(n)

function fancyplot

function a = lists(x,y,z,t)

 

نام توابع باید از بعضی قوانین پیروی کند و از نام های معتبر استفاده شود. در حالت پیش فرض متلب فایل با نام، نام تابع که به آن “.m” اضافه می شود، ذخیره می شود. اگر نام فایل را در هنگام ذخیره سازی تغییر داده و نام فایل با نام تابع متفاوت باشد برنامه متلب از نام فایل استفاده خواهد کرد و از نام تابع چشم پوشی خواهد کرد. برای اجتناب از سر در گمی شما بهتر است که برای تابع و نام فایل از یک نام استفاده کنید.

پس از خط تعریف تابع، شما باید در چند خط تابع را توضیح دهید که چگونه از تابع باید استفاده شود. وقتی شما فرمان help و بعد از ان نام m- فایل را در پنجره فرمان ( prompt ) وارد کنید توضیحاتی را که برای تابع نوشته اید را نشان می دهد:

>> help quadratic

QUADRATIC Find roots of a quadratic equation.

X = QUADRATIC(A,B,C) returns the two roots of the

quadratic equation

y = A*x^2 + B*x + C.

The roots are contained in X = [X1 X2].

A. Knight, July 1997

 

در فرمان فوق متلب فقط خطوط توضیحاتی را که به هم پیوسته است را انعکاس می دهد. در فرمان help تا اولین خطی که از علامت % استفاده نشده، نشان خواهد داد. برای خطوط خالی نیز باید از علامت % استفاده کرد تا پیوستگی در ان حفظ گردد.

خطوط توضیحات را می توان در هر جای m-فایل قرار داد. می توان آن را در انتهای یک خط فرمان (کد) قرار داد.

rootdisc = sqrt(b.^2 – delta); % Root of the discriminant

 

خط خالی را نیز می توان در هر جای m-فایل قرار داد. متلب از این خطوط خالی پشم پوشی خواهد کرد.

 

  • برای استفاده از تابع فوق به متغییر های b, a و c به عنوان مثال به ترتیب اعداد 3 ، 2- و 4- را در command windows وارد می کنیم. سپس خروجی (x) را مساوی با نام تابع و ورودی ها (a,b,c) وارد می کنیم:

>> a = 3;

>> b = -2;

>> c = -4;

>> x = quadratic(a,b,c)

x =

   1.5352   -0.8685

 

 

مقاله متلب,مطلب,متلب,مقاله برق,مقاله قدرت,مقاله مطلب,مقاله سیمولینک,دانلود متلب,دانلود مقاله متلب,مقالهmatlab ,آموزش متلب,مطلب,متلب,آموزش برق,آموزش قدرت,آموزش مطلب,آموزش سیمولینک,دانلود متلب,دانلود آموزش متلب,آموزشmatlab ,پروژه متلب,مطلب,متلب,پروژه برق,پروژه قدرت,پروژه مطلب,پروژه سیمولینک,دانلود متلب,دانلود پروژه متلب,پروژهmatlab ,

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *