سایر

نمایشگرها و قسمت میکروکنترلر برای شبیه ساز آسانسور

نمایشگرها و قسمت میکروکنترلر برای شبیه ساز آسانسور

 

• نمايشگرها:
نمايشگر ها از 6 عدد ديود LED نماينده باز و بسته شدن دربها، سه عددديود LED ديگر نماينده كليد فشار داده شده و يا طبقه درخواست شده و يك نمايشگر 7-Seg براي نمايش طبقه جاري را مي‌توان نام برد.
با توجه به محدوديت قطعات مكانيكي امكان ساخت درب براي اسانسور امكان‌پذير نبود. اما با استفاده از 6 عدد LED اين كار را انجام دادم. اين LED ها در پانل بالايي آسانسور قابل روئيت هستند. در حالت عادي و هنگامي كه درب آسانسورها بسته است به منظور مصرف كمتر جريان خاموش بودن LED ها نماينده بسته بودن درب در نظر گرفته شد. همچنين هنگامي كه تمامي LED روشن است نماينده اين است كه درب‌ها كاملا باز شده است.
طرز كار به اين صورت است كه پس از توقف آسانسور در طبقه مورد درخواست ابتدا 2 عدد از LED هاي داخلي روشن شده و پي از وقفه‌اي كوتاه 2 تاي ديگر و در نهايت وتاي بيروني روشم ميشوند. در اين همنگام درب تا آخر باز شده است. پس از باز شدن درب مدار مقداري مكث مي‌كند و پس از مدتي LED ها از بيرون 2 تا 2 تا شروع به خاموش شدن مي‌كنند و اين نماينده بسته شده درب‌ها مي‌باشد.
در مورد نشاندهنده‌هاي طبقات مورد درخواست. اين نشان دهنده‌ها شامل 3 ديود LED است كه هر كدام نماينده طبقه خاصي است. اين LED ها بروي برد اصلي و بالاي هر كليد قرار گرفته است و عملكرد آنها به اين صورت است كه پس از فشردن هر كليد،LED مقابل به نمايندگي از درخواست همان طبقه روشن مي‌شود.آسانسور به سمت طبقه مورد نظر شروع به حركت ميكند و پس از رسيدن به طبقه مورد نظر و توقف در جلو درب آن،LED مربوطه خاموش مي‌گردد.
نمايشگر 7-Seg كه نيازي به توضيح خاصي ندارد و شماره طبقه جاري كه آسانسور در آن قرار دارد را نمايش ميدهد.
ضمنا مقاومت‌هاي قرار داده شده در مسير 7-SEG ، 560 اهم و مقامت‌هاي قرار داده شده در مسير LED ها 330 اهم انتخاب شده‌اند. اين مقاومت‌ها به منظور محدود كردن جريان ديودها بكار مي‌روند. جريان ديودهاي نوري عموما از چند ميلي آمپر تا حدود 25mA مير‌سد.

 

• قسمت ميكروكنترولر براي انجام محاسبات و تصميم گيري و همچنين كنترل اجزاي ديگر:
در اي پروژه از ميكروكنترولر AVR محصول شركت Atmel بعنوان مغز تصميم گيرنده آسانسور استفاده گرديده.
شركت اتمل در ابتدا يك كمپاني بود كه بيشتر به خاطر توليدات حافظه فلش او را ميشناختند. پس از اينكه اين شركت ساخت ميكروكنترولرهايي با هسته 8051 اينتل را شروع كرد به فكر ساختن يك هسته جديد با طراحي خود اتمل افتاد. نهايتا AVR محصول اتمل گرديد.
AVR يك ميكروكنترولر RISC با تعداد دستورالعمل بالا و همچنين تعداد زياد رجيستر است.
از ويژگي‌هاي اين نوع ميكروكنترولر بهينه سازي دستورات براي برنامه‌هاي سطح بالا همچون C، تعداد بالاي رجيسترهاي همه منظوره، معماري Risc با تعداد دستورالعمل بالا و قدرت انجام محاسبات 16 بيتي در حالي كه قيمت قابل رقابتي با ميكروكنترولرهاي 8 بيتي دارد.AVR همچنين از هيچ تقسيم كلاكي استفاده نمي‌كند. همچنين ساختار AVR به گونه‌اي طراحي گشته كه در محيط‌هاي پر نويز آن را انتخاب خوبي قرار داده است.
صحبت درباره ويژگي‌هاي AVR و مزيت‌هاي آن بسيار است و از آنها به همين حد اكتفا مي‌شود.
يكي از دلايل مهم استفاده از ميكروكنترولر AVR در اين پروژه، جديد بودن آن هست كه با توجه به مدت كم حضور آن، طرفداران زيادي را به خود اختصاص داده است.
ضمنا در پايان گزيده‌اي از برگه اطلاعاتي ميكرو ATMega16 آورده شده. شما مي‌توانيد جهت مطالعه بيشتر در مورد ميكروكنترولرهاي AVR به سايت Atmel به آدرس www.atmel.com مراجعه فرمائيد.

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *