سایر

مقدمه ای بر پروژه شبیه ساز آسانسور

مقدمه ای بر پروژه شبیه ساز آسانسور

 

هدف از اين مدار شبيه‌سازي يك آسانسور مبتني بر سيستم ميكروكنترولري است و مدلي كوچك براي طراحي يك آسانسور مي‌باشد.
اين آسانسور داراي 4 طبقه است كه در داخل آسانسور كليدهاي 1-4 براي انتخاب طبقه مورد نظر وجود دارد. در بيرون آسانسور و جلو درب‌ها كليدي نيز وجود دارد كه عملكرد آن مانند كليدهاي داخل آسانسور است و هر يك از آنها نماينده شماره طبقه مورد نظر است.
در جلو درب هر طبقه يك نمايشگر 7-Seg و يك لامپ در زير هر كليد وجود دارد. از نمايشگر 7-Seg به منظور نمايش موقعيت آسانسور استفاده مي‌شود و روشن بودن لامپ‌هاي زير هر كليد درخواست توقف آسانسور براي طبقه مورد نظر را نشان مي‌دهد و پس از توقف آسانسور

در طبقه مربوطه لامپ خاموش خواهد شد. همچنين عملكرد لامپ‌هاي كليدهاي داخل آسانسور نيز بصورت ذكر شده مي‌باشد.

نحوه عملكرد كلي مدار بصورت زير است:
به دليل اينكه آسانسور داري 4 طبقه است به همين منظور 4 رجيستر كه بصورت يك صف پيكربندي شده اند نيز به منظور ثبت درخواست‌ها و رسيدگي به آنها بكار مي‌رود.
نحوه پاسخ به درخواست‌ها اينگونه است كه پس از هر درخواست، شماره طبقه مورد نظر در يكي از رجيسترها ثبت مي‌شود.
بطوريكه درخواست اول در رجيستر اول و در خواست دوم در رجيستر دوم و … . پس از اينكه رجيستر اول از شماره طبقه مورد نظر پر شد، آسانسور شروع به حركت به سمت طبقه مورد نظر مي‌كند. در همين بين رجيسترهاي 2 و 3 و 4 را چك مي‌كند و اگر طبقه درخواست شده ديگري بين مبدا و مقصد ثبت شده باشد در آنجا نيز توقف مي‌كند. پس از توقف در هر طبقه، شماره طبقه مورد نظر از صف درخواست‌ها حذف شده و برنامه با شيفت دادن درخواست‌ها فاصله بوجود آمده را حذف مي‌كند.
پس از رسيدن آسانسور به مقصد اول، شماره درخواست آن از رجيستر اول حذف گرديده و درخواست‌ها به سمت آن رجيستر به منظور حذف فضاي خالي ايجاد شده شيفت داده مي‌شوند.
در اين مرحله دستگاه دوباره رجيستر اول را چك مي‌كند و طبقه مورد نظر را مقصد قرار مي‌دهد و فرايند بالا مكررا تكرار مي‌گردد.
امكانات مورد نياز براي پروژه:

• يك ميكروكنترولر براي عمل پردازش و كنترل فرايندها
• يك مدار تغذيه تثبيت شده با قابليت اطميان مناسب به منظور تامين جريان مورد نياز براي قسمت‌هاي ولتاژ پايين و حساس
• كليدها
• نمايشگرها
• كابل‌ها و فيبر مدار چاپي و ديگر اتصالات

 

اين پروژه مربوط به طراحي يك آسانسور با اجزاي مكانيكي و شبيه به آسانسور واقعي است. با توجه به پيچيدگي آسانسور واقعي و قطعات مورد استفاده در اينگونه دستگاه‌ها و با توجه به اينكه اين پروژه مي‌بايست در ابعاد كوچك محقق گردد و همچنين لزوم كم هزينه بودن طرح، اين آسانسور كمي از سيستم آسانسور واقعي فاصله گرفته ولي در كل سعي شده كه شباهت زيادي به آسانسور واقعي داشته باشد. از جمله موراد عدم استفاده از سيستم‌هاي ترمز موجود در آسانسور واقعي است. با توجه به اينكه اين امر در اين ابعاد محقق نيست و در صورت امكان هزينه بر است مجبور شديم تا از روش ديگر اين كار را انجام دهيم. كه متعاقبا ذكر خواهد شد.
با توجه به اينكه طرح يك نمونه كوچك بايد باشد، تعداد طبقات به منظور كوچكي دستگاه به 3 طبقه محدود گرديد. كه كمترين ابعاد به جهت پياده سازي ويژگي‌هاي نرم افزاري و ساختار تصميم گيري با توجه به موقعيت‌هاي مختلف است. بعنوان مثال ميتوان به توقف در طبقات مياني در صورت درخواست و در طول حركت اشاره كرد.

بطور كلي اين پروژه از سه بخش زير تشكيل شده كه درباره آنها بطور كامل بحث خواهد شد.
1. مكانيك
2. سخت افزار الكترونيك
3. نرم افزار و برنامه‌نويسي ميكروكنترولر

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *