بعد از آنالیز محیط سیمولینک با استفاده از فوریه و توضیح مختصری از المنت surgearrester ، امروز میخوام براتون از شبیه سازی آن با مثالی از متلب در هفت دقیقه صحبت کنم.
بررسی مثالی از متلب
دوستان در ادامه لازم است ،که یک مثال آمادة خودِ متلب را هم در این زمینه بررسی کنیم. این مثال به دلیل اینکه مثال کاملی است ،و وقت کمتری را از ما میگیرد .برای شبیهسازی، من از صفر تا صد را برای شما شبیهسازی نمیکنم، شبیهسازیاش بسیار آسان است.
به این دلیل که شما تمام این المانها را قبلاً یاد گرفتهاید، و من تکتک اینها را دربارهشان صحبت کردم و نیازی نیست که ما وقتمان را برای تکتک اینها صرف کنیم.
من همة المانها را یک بار توضیح میدهم. که دوستان اگر فقط این قسمت را میبینند ،و قسمتهای قبل را از دست دادهاند ،بعضیهایش را، بتوانند شبیهسازی را انجام دهند.
ground
اولین المانی که از سمت چپ تصویر میبینیم، المان ground یا زمین است.
که این المان در کتابخانه simpower system موجود است .و شما آن را در تصویر زیر میبینید.
منبع مستقل ولتاژ چیست؟
دومین المان یک منبع مستقل ولتاژ است.
و شما میتوانید آن را از کتابخانه simpower system و تب electrical sources وارد سیستمتان کنید.
نکتة مهم دربارة منبع، اندازة منبع است ،که باید طوری قرار بگیرد که در زمان اتصال این خطا ولتاژ بیشتر از ولتاژ تعریف شده این المان بر روی برقگیر قرار بدهد. برای همین peak این ولتاژ را برای شما 735 کیلوولت تقسیم بررادیکال 3 ضربدر رادیکال 2 کردهام. این به چه جهت است. رادیکال 3 برای این است که اگر سیستم سه فاز باشد. شما باید یک تقسیم بر رادیکال 3 را برای هر فاز داشته باشید و تقسیم بر رادیکال 2 به جهت این است ،که ما peak ولتاژ را داریم وارد میکنیم .به همین جهت اگر بخواهیم مقدار RMS را به دست بیاریم باید این عدد را ضربدر رادیکال 2 کنیم تا این راذیکال 2 ما از بین خواهد رفت .و مقدار موثر ولتاژ ما در هر فاز خواهد شد 73 کیلوولت تقسیم بر رادیکال 3که عرض کردم به چه دلیلی رادیکال 2و رادیکال 3 اینجا قرار گرفتند.
مقاومت و سلفی
بعد از آن میرسیم به یک المان مقاومت و سلفی که میبایست با منبع ما به صورت سری قرار بگیرد و نمایانگر خط ما است. و قبل از پارامترهای خط وارد شده است ،به این دلیل که میتواند مقاومت و سلف داخلی ما هم اطلاق شود، یعنی این دو المان همزمان با یکدیگر یک منبع غیرایدهآل را برای ما میسازند.
line
سومین قسمت ما یک line یا یک خط است که ظرفیتهایش تغییر نکرده و طولش را 100 کیلومتر در نظر گرفتهاند. قبل و بعد این سیستم برقی ما، دو تا خط 100 کیلومتری پیشبینی شده که پارامترهایشان عیناً هم است و فرکانسی هم که براش در نظر گرفته شده طبعاً همفرکانس با منبع ورودی ما یا همان 60 هرتز است.
خازن
یک خازن قرار داده شده در این قسمت که مقدار این خازن بسیار بسیار کم است . میبینید در حد میکروفاراد این خازن تعریف شده است. برای اینکه ولتاژ و جریان که بر روی این برقگیر ما میافتد جریانی باشد که قابل مشاهده باشد. البته این نوع خازن را هم میشود برداشت و نتایجی شبیه به نتایج وجود این خازن گرفت که ما این روش را هم امتحان میکنیم.
بار الکتریکی
در قسمت بعد بارهای ما قرار گرفته است ،که دو تا بار مقاومتی خالص که میتواند بارهای روشنایی ما باشد. که بیشتر بارهای روشنایی ما به عنوان بارهای مقاومتی خالص در نظر گرفته میشود و یک بار مقاومتی سلفی که معمولاً موتورهای القایی میتوانند باشند.
و اکثر موتورهای ما به این صورت هستند که یک بار مقاومتی و سلفی را برای ما به وجود میآورند، که این دو بار در حالت عادی به سیستم ما متصل هستند .و هیچ اتفاقی برای برقگیر ما یا برای کاهندة over voltage ما نمیافتد. یعنی در حالت عادی اگر این قسمت که با ماوس نشان میدهم را در نظر نگیریم .(دو قسمت نشان داده شده در تصویر زیر).
آنالیز مدار
مدارمان میشود یک مدار خیلیخیلی ساده که من دارم با درگ کردن به شما نشان میدهم ،(در تصویر زیر) این قسمت یک مدار بسیار بسیار ساده است که یک سیستم بسیار معمولی است.
منبع سیستم خط ما و سیستم بار ما را نشان میدهد. اما آن چیزی که این سیستم را از کارهایی که ما قبلاً انجام دادیم متفاوت میکند استفادهی بجا از یک Breaker است .Breakerها اگر مستقیماً متصل شوند به یک نقطهی صفر یا زمین ما. میبینید که زمین در اینجا با زمینهای دیگر متفاوت است .به این جهت که میزان مقاومت در این ناحیه صفر است و زمانی که خطا اتفاق بیفتد و این کلید بسته شود. این سیستم ما مستقیماً وصل خواهد شد به زمین و اثر این بارهای ما از بین خواهد رفت.
امیدوارم از این مبحث لذت برده باشید جلسه بعد ادادمه آموزش شبیه سازی المنت surgearrester رو با مثالی از متلب براتون ارائه میدم.