شبیه سازی تبدیل سه فاز نامتعادل به سه فاز متعادل
این پروژه از چند قسمت اصلی تشکیل شده است.محیطی که پروژه در آن در حال اجرا است محیط مطلب سیمونیک 2016 است و نسخه ی مورد نظر نسخه ی 2016 ی A است.
در این پروژه و محیط قسمت هایی وجود دارد که در پایین درباره ی تک تک آنها توضیح خواهیم داد.
1-سیستم کنترلر سازنده ی PWM GENERATOR است که فرکانس کلیدزنی آن برابر 2kHz است.
در اول بلوک ها را یک به یک توضیح می دهیم و بعد وارد توضیح دقیق هر یک از آنها می شویم.
اگر بخواهیم سیستم رو به طور کامل توضیح دهیم ، یک سیستم توضیع است در سطح توضیع که 25 کیلو ولت به 380 ولت سه فاز است و یکی از فاز های آن آنبالانس است که به این معنی است که این فاز با فاز های دیگر از نظر مقدار متفاوت است و ما میخواهیم با استفاده از آن این ورتری که در این قسمت به کار برده شده بیاییم و سیستم را بالانس کنیم و توان را از این دو فاز گرفته و بر روی این توان بگذاریم و در نهایت یک سیستم متعادل سه فاز را در این ناحیه رقم بزنیم.
سیستم آمبلانس این سمت از پروژه ولتاژ فاز به فازش 25 کیلو ولت است و نحوه ی کافریونیشن یا نحوه ساخت و یا نحوه ی اتصالش ستاره به زمین است که قانون YG میشناسیم که میتواند Y ایزوله باشد یا Y N نول و یا همون YGباشد .
فاز A مان را صفر قرار می دهیم به دلیل اینکه قرار است A جدا باشد و فرکانس 60 هرتز است و امپدانس داخلی را هم برای این منبع تعریف نکردیم.
و اما آمبالانس فاز ما که یک فاز جدا است را بر روی 8 کیلوولت قرار می دهیم که بسیار کمتر از 25 کیلوولت است و فرکانس این قسمت هم 60 هرتز است.
حالا اگر فاز ورودی را ببینیم، مشاهده میکنیم که فاز قرمز رنگ و فاز آبی رنگ فاز b و c ما هستند که دقیقا مثل هم هستند و با یک تغییر فاز.
اما در فاز a مشاهده میکنیم که میزان آن بسیار بسیار کم است و اگر به عددش نگاه کنیم،مشاده می کنیم که پیک هر کدام از فاز ها برابر ولت است که برابر است با 20 کیلوولت ولی برای فاز a که در این قسمت قرار دارد زیر 10 کیلوولت ولتاژ داریم وآنبالانس c به خوبی دیده می شود که در چه حالتی آنبالانس است و چه حالتی در سیستم ما دارد رخ می دهد.
حالا بعد از اینکه منبع را ساختیم یعنی یک منبع نامتعادل را ساختیم، منبع وارد یک اندازه گیری میشود.
بلوک بیجرمنت b1 ما از دو لیبل استفاده شده در آن:
- Vabc-B1 که در این قسمت مشاهده می کنیم و این وارد این اسکوپ شده و اگر روی این لیبل دبل کلیک کنیم و روی آن کلیک کنیم مشاهده می کنیم که از درون این مدل میاید و بلافاصله آبی رنگ می شود.
و نحوه ی اندازه گیری ولتاژ هم پیست تو د گراند یا اندازه گیری تک فاز است که برای ما فاز به فاز اندازه گیری می کند.
- لیبل دوم هم برای جریان تعریف شده است که Iabc-B1 است که در این قسمت آن را مشاهده می کنیم.
حالا این بخش را OK می کنیم و از این بخش خارج می شویم. حالا در اینجا یک بار لوکال یا محلی در این قسمت قرار داده شده که اندازه اش خیلی نیست و یک بار خیلی کوچکی است که به عنوان یک لوکال در اینجا استفاده می شود.
و بعد از آن میرسیم به سیستم اینورتر که در این باره مفصل صحبت خواهیم کرد که به چه نحوی عمل می کند و بعد از آن
LC FILTER یا ال سی فیلتر ما است که فیلتری است که در کاهش ویت استفاده می شود و به اصطلاح یک سلف چهار مینی هنری (4Mh) سِری دارد که اگر بر روی آن دبل کلیک کنیم می بینیم میزان آن برابر است و یک فیلتر تشکیل بار داریم در این قسمت که نامینال ولتیج آن 380 ولت است و فرکانس 50 هرتز دارد، همچنین در اون طرف ما 8 ای سه توان را داریم.
بعد از آن یک میجرمنت داریم که این میجرمنت بسیار دارای اهمیت است به این دلیل که نتیجه ی نهایی کار ما در اینجا مشخص می شود یعنی بر روی بار نهایی که در این قسمت داریم Vabc2 را می بینیم که وارد این سیستم شده و ولتاژی که استفاده شده برای پریونیک کردن 380 ولت است.
و چون این ولتاژبر حسب پریونیک است نیاز است که با یک گیم دوباره تبدیل به ولت بشود یعنی 400 تقسیم بر رادیکال 3 ضرب در اسکوارتی 2 یا رادیکال 2 میشود که این فرمول، فرمول تبدیل پریونیک به یونیت سه فاز است که در درس های قبلی آن را خوانده اید و سیستم پریونیک خودمان را تبدیل می کنیم به سیستم ولت و حالا اگر برویم و نتیجه را ببینیم، نتیجه بسیار جالب است، مشاهده می کنیم که هر سه فاز ما بعد از دوره ی گذرای سیستم، می بینیم که هر سه فاز دقیقا هم اندازه ی همدیگر و در حد 380 ولت سه فاز هستند که می توانند 200 ولت تک فاز را برای ما به وجود بیاورند.
حالا می بینیم که هر سه فاز دقیقا با هم یکسان هستند و برعکس، سیستم قبل از انجام این کار ها را می بینیم که به این شکل بوده که فاز زرد رنگ خیلی کمتر از بقیه بوده و اگر به سیستم بعد از انجام تغییرات نگاهی بیندازیم میبینیم که فاز زرد رنگ دقیقا مشابه دو فاز دیگر شده و با اختلاف فاز 120 درجه ای که از همان اول هم با همدیگر داشتند دارند کارشان را پیگیری و دنبال می کنند و دقیقا همه چیز درست است .
فرکانس را هم اگر مشاهده کنیم که ببینیم به چه نحوی است میتوانیم از بین 3/0 تا 4/0 انتخاب کنیم سیستم را ، حالا میبینیم که تعداد سیلک هایی که در100 میلی ثانیه قرار گرفته 5 سیلک است برای هرکدام از این ها و این نشان دهنده ی این است که فرکانس ما دقیقا بر روی 50 هرتز قرار گرفته و از نظر فرکانسی هم هیچ مشکلی را نداریم و فرکانس مان هم دقیقا همان چیزی است که باید باشد.
حالا اگر صفحه را فول اسکرین کنیم میبینیم که کار به درستی انجام شده و همان نتیجه ای را که قرار بوده بگیریم را گرفتیم.
و اما این نتیجه چطور حاصل شد، با استفاده از یک اینورتر
حالا این اینورتر چگونه عمل میکند؟
این اینورتر میاید و سیستم را ابتدا یک سو می کند و با استفاده از این یک سو ساز که در این قسمت VSC1 است و دارید میبینید می آید و بعد از آن سیستم را توسط یک اینورتر که این اینورتر وصل است به یک سیستم PWM که در باره ی آن صحبت خواهیم کرد می آید و آن فاز را تسهیل می کند و توان را از فاز A به دو فاز دیگر می اندازد و به اصطلاح تسهیل نهایی را برای ما انجام می دهد.
حالا نوع به اصطلاح اینورتری که ما از آن استفاده کردیم ITVT ادیوز است که R on برابر یک میلی اون در نظر گرفتیم که معلوم و مرسوم است و همچنین یک اندازه گیری ولتاژ dc در این قسمت انجام می شود و در نهایت اینورتر ما هم همان IGVT هستند که در نظر گرفته شدند.
حالا میرسیم به آخرین بلوک، بلوک PWM GENERATOR است که PWM GENERATOR می آید و یک به اصطلاح سله ای را که برای ما PWM را می سازند و اگر بخواهیم بدانیم که دقیقا سوئیچ زنی چطوری انجام گرفته می توانیم سیستم زیر PWM را با دقت بررسی کنیم.
اگر سیستم رو بررسی کنیم می بینیم که یک ورودی به عنوان ولتاژ رفرنس دارد که در اینجا بر حسب پریونیک بربر یک قرار داده می شود معمولا و یک عددی بین صفر و یک است و حالا یک سیستم اینترنالی را دارد که شما آن را اگر از حالاک بیشتری باشد می آید و با به اصطلاح موج دندان اره ای ما مقایسه ای می کند و بعد از آن می آید و هر یک از آنها را به یکی از سیستم های ما اعمال می کند یعنی اگر بیشتر از دندان اره ای بود می آید و به اصطلاح اینبلوک لاجیک یا به اصطلاح منطقی ما می آید و برای ما یک صفر را ایجاد می کند و اگر کوچکتر بود ، یک را ایجاد می کند
این صفر و یک ها خودشان و ناتشان وارد پالز های ما میشوند و همچنین اینجا هم یک سری پالز هایی را ایجاد می کند دقیقا به همین شکل و بعد از آن یعنی با استفاده از مقایسه با شکل موج دندان اره ای که این موج دندان اره ای هم فرکانسش دقیقا سوئیت زنی است که برای این PWM ما تعریف کردیم که اینجا برابر 2 کیلوهرتز است و بعد از آن می آید و این پالز را وارد سیستم اینورتر ما می شود و اینورتر ما را تغذیه می کند و بعد از اینکه اینورتر آمد و برای ما کارش را انجام داد، دقیقا همهی فاز ها با هم برابر شدند و هیچ مشکلی را از این جهت نداریم و اندازه ی تمامی فاز ها بعد از دوره ی تنزینت با هم برابر است.
مقاله متلب,مطلب,متلب,مقاله برق,مقاله قدرت,مقاله مطلب,مقاله سیمولینک,دانلود متلب,دانلود مقاله متلب,مقاله matlab ,آموزش متلب,مطلب,متلب,آموزش برق,آموزش قدرت,آموزش مطلب,آموزش سیمولینک,دانلود متلب,دانلود آموزش متلب,آموزش matlab ,پروژه متلب,مطلب,متلب,پروژه برق,پروژه قدرت,پروژه مطلب,پروژه سیمولینک,دانلود متلب,دانلود پروژه متلب,پروژه matlab ,