آموزش متلب

خواندن داده های ورودی از فایل متنی در متلب

خواندن داده های ورودی از فایل متنی در متلب

گاهی در برنامه نویسی متلب نیاز است داده ها را نه مستقیم از کاربر بلکه به طور غیر مستقیم و از طریق فایلهای متنی یا باینری باز خوانی کنیم. این کار معمولا در مواقعی که قرار باشد با دیگر نرم افزارهای تحلیلی و محاسباتی ارتباط برقرار کنیم بسیار مفید خواهد بود.

در برنامه ی امروز قصد دارم تابع سینوس را از طریق یک فایل متنی شامل داده های ورودی رسم کنم. ابتدا با کمک خود متلب داده های مورد نظر را به صورت زیر تولید می کنم:

clc;
x=-pi:pi;
for n=1:length(x)
fprintf(‘%8.4f\n’,x(n))
end

که خروجی زیر را خواهد داشت :

 

-3.1416

-2.1416

-1.1416

-0.1416

0.8584

1.8584

2.8584

نتایج حاصل را می توانید مستقیما به notepad منتقل کرده و با فرمت txt ذخیره کنید.اما اگر بخواهید از طریق خود متلب این فایل را بسازیر از دستور save به صورت زیر استفاده می کنیم:

save(‘mysindata.txt’,’x’,’-ascii’)

این فرمان متغیر x را در فایل متنی mysindata.txt دخیره می کند. توجه داشته باشید که اگر گزینه ی –ascii را وارد نکنید داده های شما به صورت باینری ذخیره می شوند و فقط MATLAB قادر خواهد  بود آن ها را بازخوانی کند. معمولا بهتر است داده ها به صورت متنی از نوع ascii باشند تا بتوانید بدون نیاز به برنامه ی خواصی آن ها مشاهده کنید.

حال برنامه ی جدیدی می نویسیم که داده هایش را از روی این فایل بازخوانی کند و نمودار sin را رسم کند:

clc

fid = fopen(‘mysindata.txt’, ‘r’);

a = fscanf(fid, ‘%f’, [1 inf])
% It has one row.

plot(a,sin(a))

fclose(fid)

کار فرمان fopen باز کردن فایل و آماده سازی آن برای باز خوانی است.گزینه ی r در انتهای فرمان به معنی reading است وبا کمک آن شما به متلب ذکر می کنید که فقط اجازه ی خواند فایل را دارد.

فرمان fscanf کارش خواندن داده ها و انتقال آنها به ماتریس مانند a است.در اینجا ما فقط یک ستون از داده ها را در اختیار داشتیم و درست همانند حالاتی که هنگام استفاده از fprintf پیش می آید می توانید با آن کار کنید. در انتهای فرمان [1 inf] به متلب می گوید که یک ستون را تا انتها بخواند.

*داده ها در متغیری با نام a ذخیره شده اند تا مطمئن باشید که تابع sin از x برای رسم استفاده نکرده است.

a =

-3.1416   -2.1416   -1.1416   -0.1416    0.8584    1.8584    2.8584

برای حالتی که بیشتر از یک متغیر داریم برای ذخیره اعداد به صورت زیر عمل می کنیم :

save(‘mydata.txt’,’x’,’y’,’-ascii’)

همچنین برای بازخوانی داده ها از فایل دستور fscanf به صورت زیر تغییر می کند :

a = fscanf(fid, ‘%f %f’, [2 inf])    % It has two row.

مقاله متلب,مطلب,متلب,مقاله برق,مقاله قدرت,مقاله مطلب,مقاله سیمولینک,دانلود متلب,دانلود مقاله متلب,مقالهmatlab ,آموزش متلب,مطلب,متلب,آموزش برق,آموزش قدرت,آموزش مطلب,آموزش سیمولینک,دانلود متلب,دانلود آموزش متلب,آموزشmatlab ,پروژه متلب,مطلب,متلب,پروژه برق,پروژه قدرت,پروژه مطلب,پروژه سیمولینک,دانلود متلب,دانلود پروژه متلب,پروژهmatlab ,

سعید عربعامری
من سعید عربعامری نویسنده کتاب 28 گام موثر در فتح متلب مدرس کشوری متلب و سیمولینک و کارشناس ارشد مهندسی برق قدرتم . بعد از اینکه دیدم سایتهای متعدد یک مجموعه کامل آموزش متلب و سیمولینک ندارند به فکر راه اندازی این مجموعه شدم
http://sim-power.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *