سایت سیم پاور در نظر دارد برخی از پروژه های قدیمی خود را جهت آشنایی بهتر مخاطبین با این سایت به صورت دانلود رایگان در اختیار عموم بگذارد.
تاثیر خطوط موازی بر روی برق گیر های شبکه
دانلود رایگان فایلهای متلب
در این شبیه سازی تاثیر مثبت وجود خطوط موازی در کاهش شدت جریان عبوری و مصرفی در برق گیر ها مورد مطالعه قرار گرفته است
توضیحات مدار بدون خط موازی :
این سیستم شامل شبیه سازی شبکه قدرت که دارای یک منبع ولتاژ 735 کیلو ولت استاندارد و یک امپدانس سری 3.6 اهم و سلف 95.5 میلی هانری می باشد که توسط خط انتقالی که دارای پارمترهای زیر می باشد:
همان گونه که در شکل فوق دیده می شود طول خط 100 کیلومتر می باشد که تمامی پارامترهای خط از جمله ظرفیت خازنی و سلفی و مقاومت بر حسب کیلومتر برای تحلیل فورتیسکو بیان شده است.
بر روی خط سه برق گیر برای هر فاز به طور مجزا نصب شده است . دلیل وجود خازن موازی هر برقگیر این است که در صورت عدم وجود این خازنها و به دلیل خاصیت ذاتی برقگیر که در زمان بدون فالت به صورت مدار باز عمل می کند عملا خط قطع خواهد شد به همین دلیل حتما باید در برق گیر سری یک عدد خازن هم نصب نمود
در ادامه خط یک بار محلی در نظر گرفته شده است و در نهایت بار اصلی قرار داده شده است که خطا هم در همین محل روی داده است.
برای جلوگیری از آسیب های ناشی از اتصال کوتاه می بایست خطا بلا فاصله پس از تشخیص توسط رله ها قطع گردند که این عمل توسط بریکر مورد مطالعه قرار گرفته است.
جریان خطا :
همانگونه که در شکل دیده می شود در لحظات اولیه یک جریان بسیار زیاد به عنوان خطا از شبکه کشیده شده است
حالا به بررسی مقادیر جریان و ولتاژ هریک از برق گیر ها بدون خطوط موازی می پردازیم:
این سیگنال نشان دهنده جریان عبوری از خط طی وقوع خطا یعنی از زمان تا 0.1 ثانیه است که بریکر خطا را قطع می نماید دیده می شود که جریان عبوری از در حد 5 کیلو آمپر است که در صورت عدم قطع می تواند آسیب جدی به ادوات بزند.
همانگونه که در شکل مشهود است ولتاژ فاز C حین خطا به شدت کاهش یافته است که نتیجه اتصال کوتاه شدن برقگیر است و درضمن هر چه از زمان خطا گذشته است شدت ولتاژ نیز افت بیشتری نموده است.
جریان برقگیرها موازی بار:
همانگونه که در شکل دیده می شود از فاز C در لحظات خطا جریان بسیار زیادی از برقگیر عبور کرده است در ذیل می توان مقدار موثر این جریان را نیز مشاهده نمود:
جریان برقگیرها موازی بار:
همانگونه که در شکل دیده می شود از فاز C در لحظات خطا جریان بسیار زیادی از برقگیر عبور کرده است در ذیل می توان مقدار موثر این جریان را نیز مشاهده نمود:
بررسی تاثیر خط موازی بر عملکرد برق گیر:
همانگونه که در شکل دیده می شود با استفاده از دو ترانسفور ماتور یک خط 135 کیلو ولتی به شبکه اضافه نمودیم حالا می خواهیم به مقایسه این حالت با حالت قبل بپردازیم:
همانگونه که در شکل دیده می شود جریان کشیده شده از برق گیر افزایش یافته که این نشان دهنده بهبود عملکرد برقگیر می باشد
نتیجه گیری:
در هم تنیدگی شبکه و نیز وجود خطوط موازی و افزایش تعداد برقگیر ها می تواند به افزایش جریان عبوری از برقگیرها بیانجامد این عبور جریان بیشتر از برقگیر یعنی افزایش سرعت عملکرد رله های جریان که در نهایت باعث افزایش قابلیت اطمینان شبکه خواهد شد
دانلود رایگان فایلهای متلب