همانطور که در جلسات قبل از اینورتر سه فاز و محاسبه آن و شبیه سازی اینورتر سه فاز گفتم امروز میخوام ادامه این شبیه سازی رو در هفت دقیقه بررسی کنم.
اگر این کارها را انجام ندهید و صرفاً شبیهسازی ما را Run بگیرید هیچ چیزی عایدتان نخواهد شد.
این را 1/0 میگذارم.
برنامهنویسی
حال در قسمت برنامهنویسی میآیم. در این قسمت هم شما کپی، پیست را انجام دهید. g1=0 میگذاریم، در ابتدا آن را برای 6 تا کپی کنید. و نامگذاری را از g1 تغییر داده مطابق تصویر زیر. سپس مجدداً 6 در 6 آن را کپی، پیست میکنید.
دیدید که در سه قسمت اول g1، on بود. و در دو قسمت بعدی صفر بود. پس از آن g2 در ابتدا صفر بود، اگر به 6 قسمت تقسیم کنیم در سه قسمت اول S1 بسته است و باید g1=1 باشد و در سه قسمت دوم باز است، در اول S2 بسته است بعد 3 تا باز است و دوباره دو تا بسته است. (همانطور که در تصویر زیر میبینید)
به همین خاطر، در اینجا کارمان راحت است، دو تا صفر را رها میکنیم برای g3 در اول خاموش است و بعد روشن است. پس از آن میرسیم به g4 که دقیقاً not g1 است و دقیقاً معکوس آن عمل میکند. پس از آن در g5 4 تا را رها میکنیم، و دو تا را 1 میگذاریم. چون دو تا را انجام دادیم باید اولی را هم یک بگذاریم در g5. برای g6، 5 تا را رها میکنیم و آخری را 1 میگذاریم و از بالا و دوتای بالا را هم یک میگذاریم. g6 باید دقیقاً not g3 باشد که هست، g5 هم باید دقیقاً not g2 باشد که هست.
عملکرد if
برای اینکه این را به شکل برنامهنویسی دربیاوریم میبایست که از if استفاده نماییم. میگذاریم if trig==1 بود آن وقت این کارها را برای ما انجام بده، else قسمت if را کپی میکنید و میگذارید elseif trig==2 بود. مجدد کپی میکنید elseif trig==3 و الی آخر مانند تصویر زیر. در نهایت از یک else تنها استفاده میکنید و در آخر end میگذارید که تمام این قسمتها را پوشش میدهد.
شما نوشتید که اگر trig در لحظة اول یعنی در اول خودش بود بیا و g1 ها را این قرار بده، در غیر این صورت اگر 2 بود بیا این سوئیچها را روشن کن. 3 بود، 4 بود، 5 بود و در نهایت 6 بود این کار را انجام بده.
حال اینجا دلیل اینکه ما این value ها را از یک تا 6 نامگذاری کردیم و sample را گذاشتیم را میشه به خوبی بفهمیم.
به نظر میرسد کار خاصی نداشته باشیم. احتمالاً اگر Run کنیم نباید هیچ مشکلی پیش بیاید. برای اینکه کارتان جالبتر شود میتوانید sample time تان را هم بیشتر کنید و سوئیچ تایمتان را بر روی 10 کیلو هرتز انجام دهید.
بعد از اینکه برنامه را Run کنید، میتوانید ببینید که شما یک موج شبه سینوسی را با استفاده از این موضوع درست کردید و این میتواند خیلی به شما به عنوان شروع کار کمک کند.
البته شبیه سینوس نیست به دلیل اینکه سوئیچزنی شما خیلی خیلی روش ساده و آسانی دارد به همین دلیل شما نباید انتظار داشته باشید که یک بار خیلی خیلی جالب و دقیقاً سینوسی را بتوانید به وجود آورید.
روشهای نوین سوئیچزنی
ما در جلسه بعد درباره یکی از روشهای نوین سوئیچزنی که یک برنامهنویسی خیلی پیشرفته به نام SPPWM یا کلیدزنی از نوع بردار فضایی صحبت میکنم که در آنجا میبینید که توزیع شما چقدر نزدیک به سینوسی خواهد شد. این به شما کمک خواهد کرد که بتوانید اینورتری بسازید که از این روشها استفاده نماید.
من سریعاً مرور میکنم. ابتدائاً IGBT ها را به ترتیبی که گفته شد که با اختلاف 3 تا است میچینید و از from و goto ها استفاده میکنید. از MATLAB function که از signal routing گرفتیم و از یک repeating sequence stair استفاده میکنید.
پس از آن از یک بار سه فاز نیز استفاده میکنید. به صورت تصویر زیر متصل میشوند.
و ولتاژ dc در قسمتی که در تصویر بالا مشاهده میکنید متصل میشود. پس از آن شروع به برنامهنویسی میکنید. برنامهنویسی را برحسب powerpoint سه تای اول g1 روشن است، بعد g2 ابتدا صفر است بعد سه تا 1 دارد. g3 دو تا صفر دارد، بعد سه تا روشن و در آخر صفر. و همین طور g4 not g1، g2 not g5 است و g3 not g6 است. یعنی هر جا که آن 1 است این صفر است.
بعد با نوشتن if و else if ها که باید آشنایی داشته باشید برنامهنویسی را انجام میدهید. در نهایت یک خروجی از scope میگیرید که ما تمامی این کارها را انجام دادیم.
با امید به جلب رضایت شما در مباحث بعدی از موتور القایی و نقش آن در صنعت صحبت می کنم.