همانطور که در فیلم قبلی قول دادم در ادامه آموزش شبیه سازی المنت surge arrester با مثالی از متلب و مدلسازی بار الکتریکی امروز آموزش شبیه سازی مدلهای پراکنده وپای رو در هشت دقیقه براتون آماده کردم.
اندازه گیری با scope
در نهایت از دو تا scope استفاده میکنیم تا بیایم دو خط با دو خروجی رو با همدیگر ببینیم .که چه اتفاقی براشون میافتد. اگر من بیام از قسمت دو تا scope را اضافه کنم.
با دابل کلیک کردن روی آن، و دو نموداره کردنش
و تیک limit data… را هم برمیدارم.
البته در زمانی که شما خیلی شبیهسازی پیچیدهای را دارید الان شبیهسازی شما به حدی رسیده که نیاز است که بیاید از چند قوطی و from استفاده کنید. میتوانید این کار را انجام دهید.
به این دلیل که شبیهسازی شما را میتواند خیلی تمیزتر کند. ما این کار را انجام میدهیم. از دو from استفاده میکنم from اول را میگذارم مثلاً vd به عنوان disturbuted یا vdis
و from دوم را میگذارم vpi
اسامی که میگذاریم را به خاطر میسپاریم چون نیاز است که از آنها استفاده کنیم این برای قسمت Goto، از یک قسمت Goto اینجا میام استفاده میکنم.
Goto اول اسمش بود vdis دقت کنید که باید رعایت کنید بزرگ و کوچیک بودن خیلی حساسه برای متلب. اگر v را بزرگ میگذارید اینجا حتماً باید v را بزرگ بگذارید، اگر i را بزرگ میگذارید حتماً باید در from و goto با یکدیگر یکسان باشد وگرنه جواب نخواهید گرفت.
همین را کپی و پیست میکنم و میام به این قسمت متصل میکنم میبینید که چقدر تمیزتر کار انجام میشود و شما میتوانید از این کار استفاده کنید.
vpi
همچنین شما در این سیستم لازم نبود که اصلاً از Goto استفاده کنید شما میتوانید از یک label استفاده کنید به جای اینکه بیاید یک خروجی داشته باشید اینجا را میتوانستید کنید vpi و با ok کردن آن و حتی از بین بردن آن میبینید
که شما اصلاً خروجی ولتاژی را نمیبینید و این خروجی ولتاژ مستقیماً میآید در vpi ذخیره میشود و در این قسمت قرار میگیرد.
که ما هر دو نوع را در اینجا بررسی میکنیم. پس علاوه بر اینکه بررسی میکنیم نوع خط را، نوع لیبلگذاری یا برچسبگذاری را برایتان بررسی کردیم. که این زمانی به درد شما میخورد که شما یک سیستم خیلی خیلی پیچیدهای را بخواهید شبیهسازی کنید و اینجا هست که هر چیزی را نمیشود با سیم به همدیگر متصلش کرد.
step source
اگر بیام و از یک source هم استفاده کنم. میان در قسمت سیمولینک و قسمت سورسهاش و از یک سورس step استفاده میکنم.
این سورس پله را باید در ابتدا تنظیم کنیم. step time اش را بجای 1 روی 0.1 قرار میدهم، و final value را هم روی همان صفر قرارش میدهم.
این قرار است که به عنوان سیگنال روشن کننده breaker های ما مورد استفاده قرار بگیرد که همزمان هر دو breaker را روشن کند و ما نتایج را روی scope هایمان ببینیم. دیگر چیزی به ذهنم نمیرسد برای اینکه بخواهیم انجام دهیم این را هم میتوانیم بیاوریم در این قسمت
و با زدن space کار را بزرگ کنیم.
شبیه سازی
بعد از اینکه همهی این کارها انجام شد حالا زمان این است که زمان شبیهسازی را روی 0.5 بگذاریم و سپس کار را Run کنیم.
بعد از اینکه بیام کار را Run کنم و یک مدت خیلی کمی طول خواهد کشید میبینید که از زمان 1/0 گذشت و الان breakerهای ما on شدن و منتقل میکنند این توان ما را یک مقدار از شبیهسازی ما کاهش پیدا میکند به این دلیل که این سیستم دارای صفرهای زیادی در خودش هست و همچنین سورس ما هم دارای صفرهایی هست که در نظر گرفتن آن صفرها برای متلب کار پیچیدهای است و احتیاج به زمان شبیهسازی زیادی دارد.
قبل از اینکه این شبیهسازی انجام شود میتوانیم خروجیهایمان را به خوبی ببینیم که الان وقتش فرا خواهد رسید. میبینید که در سیستم شبیهسازی پراکندهی ما over shoot و under shoot که زده میشه که لحظهی اتصال خیلی خیلی کمتر از سیستم pi ما هستش که دارید میبینید.
برای اینکه این را ببینیم نیاز است که یک بزرگنمایی را در این ابعاد داشته باشیم، من بیام این را از اینجا تا اینجا با همدیگر مقایسه کنم.
وقتی بزرگ کنیم تقریباً اعداد یکسان هستش و نحوهی کار یکی است،
over shoot و under shoot
تنها چیزی که تفاوت اصلی را با یکدیگر دارند over shoot و under shoot ای هستش که از سر قطع و وصل روی سیستمی که متصل است به یک خط پای داره رخ میده که این مربوط میشه به همان اتصال خازنهایی که در ابتدا و انتها است.
و آن خازنها برای اینکه یکباره نمیتوانند ولتاژشان تغییر کند به همین علت دارای یک over shoot و under shoot برای سایر فازهایی که یک تأخیری را دارند ایجاد میکنند و بعد به روال عادی خودش برمیگردد که داریم سیستم را میبینیم، اگر در این حد هم بزرگنمایی کنیم میتوانیم کار را زیباتر ببینیم، میبینیم نتایج شبیه به هم را دادند فقط در ابتدای سیستم با همدیگه تفاوت داشتند.
این جلسه هم به پایان رسید،امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید در آموزش بعدی ادامه شبیه سازی مدلهای پراکنده و پای را انجام می دهیم و به بررسی روشهای تولید برق توسط تابش خورشید می پردازیم.