پردازش تصویر به روش DCT یک بعدی
کنترل ماشین آلات و تجهیزات صنعتی یکی از وظایف مهم در فرایندهای تولیدی است. به کارگیری کنترل خودکار و اتوماسیون روزبه روز گستردهتر شده و رویکردهای جدید با بهرهگیری از تکنولوژیهای نو امکان رقابت در تولید را فراهم میسازد. لازمه افزایش کیفیت و کمیت یک محصول، استفاده از ماشین آلات پیشرفته و اتوماتیک میباشد. ماشین آلاتی که بیشتر مراحل کاری آنها به طور خودکار صورت گرفته و اتکای آن به عوامل انسانی کمتر باشد. امروزه استفاده از تکنولوژی ماشین بینایی و تکنیکهای پردازش تصویر کاربرد گستردهای در صنعت پیدا کردهاست و کاربرد آن بویژه در کنترل کیفیت محصولات تولیدی، هدایت روبات و مکانیزمهای خود هدایت شونده روز به روز گستردهتر میشود.
عدم اطلاع کافی بعضی مهندسان در بعضی کشورها از تکنولوژی ماشین بینایی و عدم آشنایی با توجیه اقتصادی به کارگیری آن موجب شدهاست که در استفاده از این تکنولوژی تردید و در بعضی مواقع واکنش منفی وجود داشته باشد. علیرغم این موضوع، ماشین بینایی روز به روز کاربرد بیشتری پیدا کرده و روند رشد آن چشمگیر بودهاست. عملیات پردازش تصویر در حقیقت مقایسهٔ دو مجموعه عدد است که اگر تفاوت این دو مجموعه از یک محدوده خاص فراتر رود، از پذیرفتن محصول امتناع شده و در غیر اینصورت محصول پذیرفته میشود. در زیر پروژههایی که در زمینهٔ پردازش تصاویر پیادهسازی شده است، توضیح داده میشود. این پروژهها با استفاده از پردازش تصویر، شمارش و اندازهگیری اشیا، دستهبندی اشیا، تشخیص عیوب مثل تشخیص ترک، و بسیاری عملیات دیگر را انجام میدهند:
- اندازهگیری و کالیبراسیون
- جداسازی پینهای معیوب
- بازرسی لیبل و خواندن بارکد
- بازرسی عیوب چوب
- بازرسی قرص
- بازرسی و دستهبندی زعفران
- درجهبندی و دستهبندی کاشی
- بازرسی میوه
- بازرسی شماره چک
توضیح اساس و پایه روشDCTیک بعدی:
برنامه روشDCTیک بعدی:
در این برنامه فرض شده عکس به 8*8 بخش
تقسیم گردد
برخی از کدها :
N=8
x=(0:N-1)’;
C=cos((2*x+1)*x’*pi/(2*N))*sqrt(2/N);
C(:,1)=C(:,1)/sqrt(2)
colormap(‘gray’);
for i=1:N
for j=1:N
aa=C(:,i);
bb=C(:,j)’;
X=aa*bb;
subplot(N,N,N*(i-1)+j); imagesc(X); axis off;
end
end
توضیح اساس و پایه روشDCT دو بعدی:
برنامه روش DCT دو بعدی:
در این برنامه فرض شده عکس به 88 و44و بخش تقسیم گردد
کار اصلی پروژه:
می خواهیم عکسی را برنامه به عنوان ورودی بگیرد سپس عملیات فشرده سازی DTCروی آن انجام دهد و سپس سپس عکس عمل
فشرده سازی DTCروی آن انجام می دهیم تا ببینیم کیفیت عکس چه تغییری می کند:
مقاله متلب,مطلب,متلب,مقاله برق,مقاله قدرت,مقاله مطلب,مقاله سیمولینک,دانلود متلب,دانلود مقاله متلب,مقالهmatlab ,آموزش متلب,مطلب,متلب,آموزش برق,آموزش قدرت,آموزش مطلب,آموزش سیمولینک,دانلود متلب,دانلود آموزش متلب,آموزشmatlab ,پروژه متلب,مطلب,متلب,پروژه برق,پروژه قدرت,پروژه مطلب,پروژه سیمولینک,دانلود متلب,دانلود پروژه متلب,پروژهmatlab ,