با توجه به مباحث شبیه سازی درایو موتور القایی ونقش مدلاسیون بردار فضایی،امروز از شبیه سازی درایو موتور سنکرون پنج فاز PM در چهار دقیقه صحبت می کنم.
موتور سنکرون
این قسمت را در انتهای آموزشمان قرار دادهایم که یک آشنایی اجمالی با این سیستمها داشته باشید.
این بلوکی که شما مشاهده کردید بود و پارامترهای مختلفی را دوباره هم برای موتور سنکرون دارد و هم برای کانورتر و باس dc یا لینک dc.
همچنین قسمت controller هم دارای پارامترهایی است که دارای کنترل و تعویض هستند و حتی نوع سیستم را هم به لحاظ Input میتوانید تغییراتی در آن بدهید دربارة همة اینها مخصوصاً دربارة موتور PM چندین بار صحبت شد در این آموزش و نیازی به تکرار این موضوعات نیست.
اگر ؟؟؟ این را نگاه کنیم و قسمتهای مختلف آن را نگاه کنیم.
measures
دربارة Speed controller یک بار صحبت کردیم ولی این قسمت measures یا اندازهگیرها میتوانید به راحتی ببینید که هر کدام از اینها را به عنوان یک ورودی وصل میکند به اندازهگیر جریان و خروجیها را به عنوان پنج فاز برای ما اندازهگیری میکند
و در نهایت این را به سیستم کنترلر نهایی ما که سیستمی است که DQ را به A,B,C,D,E متصل میکند.
و شما معادلات را در تصویر زیر مشاهده میکنید که هر کدام از اینها یکی از ورودیهای ما هستند که در جلسات قبل هم اشاره ای به آنها شد
یعنی u1، teta ما هست u2، Iq1 است، u3، Id1 است. و پورت 4 و 5 هم یعنی جریان q2 و d2 ما را میسازد که هر کدام از اینها معادلاتش استخراج شده از منابعی است که در help این بلوک هم به آن ها اشاره شده است.
که میتوانید از آن ها دربیاورید که معمولاً منابع رفرنسی مثل Cross و سایر رفرنسها هستند که قابل پیگیری هستند که ببینیم دقیقاً همین معادلات را برای ما پیادهسازی کردهاند.
بعد از اینکه اینها به پالس تبدیل شد، هر کدام از اینها دوباره زیرمجموعة خاص خودشان را دارند که یک سری گیتهای منطقی هستند و در نهایت پالسها را برای ما میسازند و به قسمت گیت برای ما میدهند که اصلیترین قسمت است به این جهت که تمام سیستم کنترلی ما قرار است بیاید و در این قسمت تبدیل بشود به عنوان گیت ما بیاید و تبدیل شود به زاویة آتشی که قرار است به IGBT های اینورتر ما تزریق بشود.
با امید به جلب رضایت شما ،در جلسه آینده توضیح اجمالی درباره شبیه سازی موتور القایی DTCخواهم داشت.